1116
Ο Γιούργκεν Κλοπ με το γνωστό του πάθος ζωγραφισμένο στο πρόσωπο φωνάζει προς το μέρος των φίλων της Λίβερπουλ | Reuters

Η σύζυγος και η… ερωμένη του Γιούργκεν Κλοπ

Sportscaster Sportscaster 29 Απριλίου 2022, 17:16
Ο Γιούργκεν Κλοπ με το γνωστό του πάθος ζωγραφισμένο στο πρόσωπο φωνάζει προς το μέρος των φίλων της Λίβερπουλ
|Reuters

Η σύζυγος και η… ερωμένη του Γιούργκεν Κλοπ

Sportscaster Sportscaster 29 Απριλίου 2022, 17:16

Παρέλαβε τη Λίβερπουλ τον Οκτώβριο του 2015, την εποχή που οι «Reds» είχαν… ξεχάσει τη χαρά της νίκης. Μέχρι να ολοκληρωθεί εκείνη η σεζόν, την είχε (ξανα)κάνει ομάδα – την οδήγησε στους τελικούς του Γιουρόπα Λιγκ και του Λιγκ Καπ. Το 2016-2017 την επανέφερε στο Τσάμπιονς Λιγκ και, την επόμενη χρονιά, την έφτασε έως τον τελικό του Κιέβου. Το 2019 της χάρισε το έκτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών. Και το 2020, το τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ, το οποίο «λαχταρούσε» 30 ολόκληρα χρόνια. Με 229 νίκες σε 373 ματς, ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ξεπεράσει σε ποσοστό επιτυχίας (61,4%) ακόμη και τους πιο εμβληματικούς προπονητές του συλλόγου: τον Μπιλ Σάνκλι (52%), τον Μπομπ Πέισλι (57%), τον Τζο Φάγκαν (54%) και τον Κένι Νταλκγλίς (61%).

Είναι λογικό, 100 στους 100 οπαδούς της Λίβερπουλ να τον θέλουν στο τιμόνι της αγαπημένης τους ομάδας για πολλά χρόνια ακόμα. Αλλά δεν ήταν καθόλου βέβαιο, ότι αυτή η επιθυμία τους θα γινόταν πραγματικότητα. Στην πρώτη του δουλειά ως προπονητής, στη Μάιντς, ο Γερμανός έμεινε μια επταετία. Εφυγε για την Μπορούσια Ντόρτμουντ -με χαμηλότερες αποδοχές!- επειδή «δεν είχε τίποτε περισσότερο να προσφέρει». Επτά χρόνια έμεινε κι εκεί. Και έφυγε, επειδή «δεν είχε τίποτε περισσότερο να προσφέρει». Στη Λίβερπουλ, η δεύτερη επέκταση του συμβολαίου του (τον Δεκέμβριο του 2019) θα τον κρατούσε στο «Ανφιλντ» έως το 2024. Εννέα χρόνια. Υστερα, «θα μάθαινε πώς είναι να ζεις, ξανά, μια κανονική ζωή», όπως ο ίδιος ο «Κλόπο» είχε δηλώσει. Γιατί «αν και αγαπώ τη δουλειά μου, όταν είσαι προπονητής, δεν σταματάς ποτέ να δουλεύεις, δεν έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις. Και δεν ξέρω αν το θέλω αυτό στην ηλικία μου». Αραγε, τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη; Γιατί βιάστηκε να δεσμευτεί με τον σύλλογο μέχρι το 2026, ενώ είχε μπροστά του δυο χρόνια για να το καλοσκεφτεί;

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Λίβερπουλ στα social media, ο Κλοπ ανακοίνωσε τα νέα με το γνωστό του χιούμορ: «Σε κάποιους θα αρέσει, σε άλλους όχι. Αν δεν σας αρέσει, σταματήστε το video τώρα. Θα παραμείνω για άλλα δυο χρόνια… Γιατί; Επειδή η Ούλα θέλει να μείνω. Και ως καλός σύζυγος, όταν η γυναίκα μου λέει να μείνω, μένω…».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Η Ούλα Σάντροκ, με την οποία ο 54χρονος προπονητής παντρεύτηκε το 2005, είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων για παιδιά. Στο παρελθόν εργαζόταν ως δασκάλα και, μάλιστα, για μερικά χρόνια είχε θητεύσει σε γερμανικό σχολείο στο Ναϊρόμπι. Ενα από τα πιο γνωστά παραμύθια της, με τίτλο «Tom and the Magic Football», διηγείται τις περιπέτειες ενός αγοριού, που γίνεται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Κόσμου χάρη σε μια «μαγική μπάλα». Στο Ντόρτμουντ την είχαν σε μεγάλη εκτίμηση -την αποκαλούσαν «Πρώτη Κυρία της Μπουντεσλίγκα»- και ζούσε μια υπέροχη ζωή. Η ιδέα της μετακόμισης στο Λίβερπουλ δεν της άρεσε καθόλου, τουλάχιστον στην αρχή. Τα αγγλικά media επιμένουν ότι πολύ σύντομα ανακάλυψε τις… κρυφές χάρες της πόλης, και αναθεώρησε. Αλλά η πιο πειστική εξήγηση για το γεγονός πως δέχτηκε να ζήσει μακριά από την πατρίδα της έως το 2026, είναι ότι εκεί βλέπει τον άνδρα της ευτυχισμένο.

Η Ούλα Σάντροκ

Στην πραγματικότητα, η Frau Ούλα αγαπά τον Κλοπ τόσο πολύ, που αποφάσισε να μην τον απομακρύνει από την… ερωμένη του: τη Λίβερπουλ. Η συνέχεια της ανάρτησης μοιάζει με ερωτική εξομολόγηση του γερμανού τεχνικού προς την ομάδα του: «Αυτός (η επιθυμία της Ούλα) δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Αγαπώ τη Λίβερπουλ, και είναι το καλύτερο μέρος για να βρεθείς. Νιώθω τυχερός… Υπάρχουν τόσες πολλές λέξεις που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω πώς αισθάνομαι γι’ αυτήν την είδηση. Ενθουσιασμένος, ταπεινός, ευλογημένος και προνομιούχος, θα ήταν η αρχή. Υπάρχουν τόσα πολλά να αγαπάς σ’ αυτό το μέρος. Το ήξερα πριν έρθω εδώ, το γνώρισα ακόμα καλύτερα αφού έφτασα, και τώρα το ξέρω καλύτερα από ποτέ…».

Ακολούθησε ένα video, στο κανάλι της Λίβερπουλ, ένας πραγματικός ύμνος του Κλοπ στην ομαδική συνεργασία. Λέει ο Γερμανός, μεταξύ άλλων: «… Θέλω να έρχομαι εδώ κάθε πρωί, να βλέπω αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να βοηθήσουν το club. Νιώθω πως κάθε μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά, κατανοούμε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλον λίγο περισσότερο. Εχουμε δημιουργήσει και μια εξαιρετική σχέση με τους οπαδούς μας, λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο ζουν το ποδόσφαιρο στο Λίβερπουλ. Δεν θα μπορούσα να εκτιμήσω περισσότερο όσα συνέβησαν τα τελευταία επτά χρόνια. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να βρω έναν άλλον τόπο, όπου θα ήμασταν τόσο καλοδεχούμενοι. Είναι υπέροχο να είσαι «Κόκκινος» αυτή τη στιγμή».

Τα λόγια του Κλοπ εξηγούν, εν πολλοίς, και το «θαύμα» που συντελέστηκε στο «Ανφιλντ» επί των ημερών του. Η απαξιωμένη Λίβερπουλ του 2015 διεκδικεί, σήμερα, όλα τα διαθέσιμα τρόπαια της σεζόν: Πρωτάθλημα, Κύπελλο Αγγλίας και Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το Λιγκ Καπ που έχει, ήδη, κατακτήσει. Το λεγόμενο «quadruple», το οποίο καμία αγγλική ομάδα δεν έχει πετύχει στο παρελθόν. Σε ένα μήνα -και οκτώ παιχνίδια- θα γνωρίζουμε αν τα κατάφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...