388
Η Μελβούρνη φιλοδοξεί να γίνει πόλη ανοιχτη όλο το 24ωρο | ΑΠΕ/EPA/Filip Singer

Η Μελβούρνη θέλει να γίνει (άλλη μία) πόλη που δεν κοιμάται

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2015, 11:37
Η Μελβούρνη φιλοδοξεί να γίνει πόλη ανοιχτη όλο το 24ωρο
|ΑΠΕ/EPA/Filip Singer

Η Μελβούρνη θέλει να γίνει (άλλη μία) πόλη που δεν κοιμάται

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2015, 11:37

Ετοιμη να γίνει μία πόλη που θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο είναι η Μελβούρνη σε μια προσπάθεια, μεταξύ άλλων, να περιορίσει τα φαινόμενα παραβατικότητας, ειδικά τις ώρες ανάμεσα στο τελευταίο βραδινό και το πρώτο πρωινό τρένο.

Από την 1η Ιανουαρίου οι δημόσιες συγκοινωνίες στην πόλη θα λειτουργούν όλο το βράδυ, αναφέρει το ρεπορτάζ της αυστραλιανής The Age.

Οι Αρχές της Μελβούρνης θέλουν η πόλη να προσφέρει μια ποικιλία από επιλογές διασκέδασης και αγορών ώστε να προσελκύουν μεγαλύτερο και περισσότερο ποικίλο πλήθος επισκεπτών. Υπολογίζεται ότι κάθε εβδομάδα επισκέπτονται την πόλη γύρω στο ένα εκατομμύριο άνθρωποι, από τους οποίους το ένα τρίτο το βράδυ της Παρασκευής.

Το μοντέλο της Μελβούρνης είναι η Times Square και η ευρύτερη περιοχή της στη Νέα Υόρκη, η οποία «μένει ανοιχτή» για αγορές και διασκέδαση όλο το 24ωρο. Έτσι στη Μελβούρνη, όχι μόνο τα μεγάλα καταστήματα, αλλά και χώροι τέχνης και διασκέδασης, κινηματογράφοι, θέατρα και γκαλερί θα ανοίγουν ή θα ενθαρρύνονται να ανοίγουν αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Εκδηλώσεις θα μπορούσαν να φιλοξενούν ακόμα και τα πανεπιστήμια στους χώρους τους, ανοιχτούς και μη.

Ολη η προσπάθεια γίνεται «για να ενεργοποιήσουμε την πόλη», λέει  ο δήμαρχος Ρόμπερτ Ντόιλ, «να εξομαλυνθεί η πόλη» ώστε να να μην είναι πρόβλημα να βγαίνεις ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα

Ως σήμερα, η Μελβούρνη είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα με περιστατικά βραδινής βίας στην περιοχή του κεντρικού σταθμού από ένα πλήθος που συγκεντρωνόταν εκεί περιμένοντας το πρώτο τρένο της ημέρας. Αντίθετα, οι εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν διαφορετικό κόσμο και, ανάμεσά τους, οικογένειες, βοηθούν στο να περιορίζεται κάπως η ένταση και τα κρούσματα βίας, εκτιμούν οι αρμόδιες αρχές. Οταν ανακατεύεται πολύς και διαφορετικός κόσμος, εξηγούν, υπάρχει περισσότερη ηρεμία.

Η αστυνομία αναφέρει ότι πάνω από 100 αστυνομικοί θα επιβαίνουν στα νυχτερινά τρένα και θα βρίσκονται στους σταθμούς για κάθε ενδεχόμενο και κυρίως για να περιοριστούν προβλήματα από επιβάτες που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Σκοπός είναι να μην γίνουν τα τρένα «μέσο μεταφοράς για μέθυσους» και να αποσυμφορηθεί η περιοχή του σταθμού.

Ολη η προσπάθεια γίνεται «για να ενεργοποιήσουμε την πόλη», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ρόμπερτ Ντόιλ. Και όπως αναφέρει στην The Age αστυνομικός διευθυντής της πόλης, «θέλουμε να εξομαλύνουμε τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη, ώστε το να είσαι έξω από τα μεσάνυχτα ως τις δύο να μοιάζει σαν να είσαι μετά τις 10 το βράδυ». Μια πόλη, λοιπόν, που δεν κοιμάται ποτέ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...