355
Η ηλικιωμένη Κινέζα στο πεζοδρόμιο έξω από το hostel με τις αποσκευές της και οι σουηδέζες αστυφυλακίνες που την έβγαλαν σηκωτή | Youtube

Η Κίνα κατηγορεί τη Σουηδία για καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων!

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 20:39
Η ηλικιωμένη Κινέζα στο πεζοδρόμιο έξω από το hostel με τις αποσκευές της και οι σουηδέζες αστυφυλακίνες που την έβγαλαν σηκωτή
|Youtube

Η Κίνα κατηγορεί τη Σουηδία για καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων!

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 20:39

Η τριμελής οικογένεια Ζενγκ διαμαρτύρεται, φωνάζει και οδύρεται κατάχαμα στο πεζοδρόμιο, καταγγέλλει στην πόλη και στον κόσμο, στους περαστικούς και στο Web τη βάναυση συμπεριφορά που εισέπραξε από τα όργανα της τάξεως.

Οι Ζενγκ είναι κινέζοι τουρίστες και το πεζοδρόμιο γκρο μπετόν. Η πόλη ονομάζεται Στοκχόλμη και τα όργανα είναι σουηδοί αστυφύλακες.

Αν η ιστορία μας έμενε εκεί, σε ένα επίπεδο βίντεο, όπως αυτό που ακολουθεί, στο διαδικτυακό σύμπαν θα είχε διαδηλωθεί μόνο το οχληρό (λόγω Αστυνομίας) αποτέλεσμα μιας ασήμαντης και παντελώς αδιάφορης διένεξης μεταξύ ενός φτηνιάρη ξενοδόχου κατηγορίας hostel και μίας παρέας κινέζων τουριστών – ή το αντίστροφο, δεν έχει σημασία ποιος ξεκίνησε τον καβγά.

Αλλά η ιστορία μας έλαβε διπλωματικές διαστάσεις, και τώρα η Κίνα κατηγορεί τη Σουηδία για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κινέζων πολιτών…

Γιατί τόσος ντόρος; Μάλλον διότι ο Δαλάι Λάμα, η θρησκευτική κεφαλή τού υπό κινεζική κατοχή Θιβέτ -ένα συμβολικό πρόσωπο που «παραδοσιακά» ερεθίζει το Πεκίνο-, επισκέφθηκε τη Σουηδία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Δαλάι Λάμα μίλησε στο Μάλμε στις 12 του μηνός με θέμα την «τέχνη της χαράς και της ειρήνης» (TT News Agency/Johan Nilsson via REUTERS)

Ο Guardian εξιστορεί τα γεγονότα ως εξής:

Μια διαφωνία μεταξύ τριών Κινέζων τουριστών και ενός ξενώνα τύπου hostel στη Στοκχόλμη σχετικά με την κράτηση του δωματίου και με το λεγόμενο τσεκίν μετατράπηκε σε κρίση των σχέσεων Κίνας – Σουηδίας. Η Κίνα απαιτεί τη σουηδική συγγνώμη και επιπλέον εξέδωσε προειδοποιητική ταξιδιωτική οδηγία στην οποία αναφέρεται ότι «τρεις Κινέζοι κακοποιήθηκαν βαναύσως» από τη σουηδική αστυνομία στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η τριμελής οικογένεια Ζενγκ κατέφθασε στο χάνι περί τα μεσάνυχτα, λίγες ώρες πριν από την κράτηση. Κάθισαν στο χολ, αλλά κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκαν και οι υπάλληλοι τους διέταξαν να φύγουν, αυτοί όμως δεν έφυγαν, τελικώς ήρθε η Αστυνομία και τους έβγαλε «καροτσάκι».

Σε διάφορα βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο φαίνονται οι αστυφύλακες να τους ωθούν στο πεζοδρόμιο ή να τους μεταφέρουν σηκωτούς, ενώ ο γιος φωνάζει στα αγγλικά: «Αυτή είναι δολοφονία!»

Η ιστορία «συγκλόνισε» τη διαδικτυακή Κίνα: η φράση «κινέζοι τουρίστες κακοποιούνται από τη σουηδική Αστυνομία» έχει «αναζητηθεί» πάνω από 130 εκατομμύρια φορές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, λέει η βρετανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...