267
Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson αποστέλλονται σε νοσοκομεία των ΗΠΑ | Timothy D. Easley /Pool via REUTERS

Συμμαχία γιγάντων για διπλάσια παραγωγή εμβολίων!

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 18:51
Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson αποστέλλονται σε νοσοκομεία των ΗΠΑ
| Timothy D. Easley /Pool via REUTERS

Συμμαχία γιγάντων για διπλάσια παραγωγή εμβολίων!

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 18:51

Δύο φαρμακευτικές εταιρείες και αιώνιοι ανταγωνιστές, η Johnson & Johnson και η MSD (Merck στις ΗΠΑ), αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν από κοινού στην παραγωγή του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Washington Post, την ανακοίνωση της ιστορικής συμφωνίας πρόκειται να κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η MSD θα αναλάβει μέρος της παραγωγής του εμβολίου της Johnson & Johnson, καθώς τα εργοστάσιά της διαθέτουν την κατάλληλη τεχνολογική υποδομή. Η MSD είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει δύο δικά της εμβόλια για τον κορονοϊό, όμως τελικά απέτυχαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η MSD θα διαθέσει δύο από τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, ενώ στόχος είναι ο διπλασιασμός της συνολικής παραγωγής! Υπενθυμίζεται ότι το σκεύασμα της Johnson & Johnson απαιτεί μόνο μία δόση για την παραγωγή ισχυρών αντισωμάτων, έχει ήδη λάβει έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενώ στις 11 Μαρτίου αναμένεται η γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ).

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο»

«Καθώς βρισκόμαστε σε πόλεμο, οι δύο φαρμακευτικές βάζουν στο περιθώριο οποιουδήποτε τύπου εταιρικό ανταγωνισμό», σχολίασε στέλεχος της κυβέρνησης Μπάιντεν στην εφημερίδα.

Βάσει της κεντρικής συμφωνίας που έχει κάνει η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται να παραλάβει 200 εκατομμύρια δόσεις μέσα στο 2021, ενώ στην Ελλάδα αντιστοιχούν 1,3 εκατομμύρια δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ωστόσο, εάν διπλασιαστεί η παραγωγή, ενδέχεται να γίνει νέα συμφωνία.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson διαφέρει από αυτά που έχουν εγκριθεί ως τώρα στην ΕΕ (τα σκευάσματα της Pfizer, της Moderna και της Οξφόρδης/AstraZeneca) καθώς χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη εκδοχή ενός αδενοϊού για να δώσει οδηγίες στα κύτταρα του οργανισμού, ώστε να προκαλέσουν ανοσία στον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...