518
Σωσίβιο Μιχαλολιάκου στη Χρυσή Αυγή με τη διαγραφή του αθυρόστομου βουλευτή του | INTIMEnews

Γιατί ο Μιχαλολιάκος διέγραψε τον Μπαρμπαρούση από την ΚΟ της ΧΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 15:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/6/2018, 18:00
Σωσίβιο Μιχαλολιάκου στη Χρυσή Αυγή με τη διαγραφή του αθυρόστομου βουλευτή του
|INTIMEnews

Γιατί ο Μιχαλολιάκος διέγραψε τον Μπαρμπαρούση από την ΚΟ της ΧΑ

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 15:40
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/6/2018, 18:00

Οπως είχε διαρρεύσει μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημόσια και ευθεία προτροπή Μπαρμπαρούση από το βήμα της Βουλής για στρατιωτικό πραξικόπημα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Μιχαλολιάκος έστειλε επιστολή στο προεδρείο της Βουλής με την οποία γνωστοποιούσε ότι ο νοσταλγός των Απριλιανών Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται επισήμως εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή που αναγνώσθηκε στο Σώμα, οι δηλώσεις του βουλευτή είναι εκτός γραμμής του κόμματος και η αποπομπή του από την ΚΟ γίνεται με ομόφωνη απόφαση των μελών της.

Πρόκειται φυσικά για ένα κοινοβουλευτικό τέχνασμα από την ηγεσία της ΧΑ προκειμένου τυχόν διώξεις κατά του διαγραφέντος πια βουλευτή της να μη στραφούν συνολικά κατά του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Από την πρώτη στιγμή και αφού μπήκε στο κάδρο των ευθυνών όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής για το χουντικό παραλήρημα από του βήματος της Βουλής υπήρξε προσπάθεια αποστασιοποίησης της οργάνωσης από τις δηλώσεις του Μπαρμπαρούση. Στο πλαίσιο αυτό ήταν άλλωστε και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά που παρά τα θερμά χειροκροτήματα των βουλευτών της ΧΑ την ώρα του χουντικού σαλπίσματος, θέλησε να επισημάνει, λίγα μόλις λεπτά αργότερα, ότι «ο  βουλευτής είναι εκπρόσωπος του έθνους και είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεών του, εκπροσωπώντας τον εαυτό του και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να εφαρμοστεί η σταλινική αρχή της συλλογικής ευθύνης, όπως επιθυμεί ο Πρόεδρος της Βουλής».

Αυτοί άλλωστε είναι οι χρυσαυγίτες: πρώτα χειροκροτούν και επευφημούν τις εκκλήσεις για πραξικοπηματική επέμβαση του Στρατού και μετά, μόλις δουν ότι μπορεί να καταλήξουν στο εδώλιο ή στη φυλακή, ποιούν την νήσσαν και αφήνουν ένα μέλος της οργάνωσης να… πληρώσει το μάρμαρο.

Ως επιστέγασμα όλων των παραπάνω ήρθε και η δήλωση αποκήρυξης των ίδιων των λόγων του από τον Κωνσταντίνο Μαρμπαρούση που πληροφόρησε όσους τον… παρεξήγησαν ότι αφενός ανακαλεί τα πάντα και αφετέρου ότι το όλο θέμα αποτελεί προϊόν «δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας».

Αναλυτικά η απίθανη δήλωση του διαγραφέντος βουλευτή:

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια τυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα!

Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Το υποκριτικό της διαγραφής Μπαρμπαρούση απο την ΚΟ της ΧΑ αποκαλύπτεται πάντως από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον διαγραφέντα να δίνει το παρών δίπλα στους συντρόφους του στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία της Χρυσής Αυγής για το Σκοπιανό, το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος (δείτε τις φωτογραφίες κάτω).

barbarousis1xa3

Γιατί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μπορεί να διεγράφη, αλλά για αποδοκιμασία των κραυγών υποκίνησης στρατιωτικού πραξικοπήματος ούτε λόγος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...