381
| INTIMEnews

Γεννηματά: Καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση μειοψηφίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 16:28

Γεννηματά: Καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση μειοψηφίας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 16:28

«Για μας είστε κυβέρνηση μειοψηφίας. Όχι, δεν σας εμπιστευόμαστε», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, που όπως είπε, επιδιώκει να πείσει τον λαό ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι τα κόμματα του κοινοβουλίου.

«Δεν υπάρχει όριο στη γελοιοποίηση. Έπρεπε να είχατε προκηρύξει εκλογές. Αυτές δίνουν και κλείνουν τα στόματα περί συναλλαγών. Δεν το κάνετε γιατί φοβάστε τον λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού κι όχι από μεταγραφές βουλευτών».

Χαρακτηρίζοντας προσυνεννοημένη φαρσοκωμωδία το «διαζύγιο» Τσίπρα – Καμμένου και όσα ακολούθησαν, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε και στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για τη συγκρότηση μίας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης απέναντι στη ΝΔ:

«Τη δημοκρατική παράταξη πολλοί την πολέμησαν, τη διεκδίκησαν, αλλά κανείς απ’ αυτούς που σας ακολουθούν, δεν μπόρεσε να την εκφράσει», παρατήρησε καλώντας τον κ. Τσίπρα να αφήσει τα κόλπα και τις κουτοπονηριές περί προοδευτικού πόλου, για να συμπληρώσει:

«Το Κίνημα Αλλαγής θα πρωταγωνιστήσει. Με υπολείμματα και γυρολόγους δεν προχωράει η χώρα».

Η κυρία Γεννηματά απάντησε στον Πρωθυπουργό (αν και ο ίδιος ήταν απών από την αίθουσα της Ολομέλειας) και για τον χαρακτηρισμό κυβέρνηση – κουρελού που αντέταξε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για να σταθεί η χώρα συντεταγμένα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και δεν έχει καμία σχέση με τη «κυβέρνηση -κουρελού» για την οποία ο κ. Τσίπρας ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης, σημείωσε και διερωτήθηκε:  «Δεν σας ενοχλεί που μία υπουργός σας μετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου;»

Όσον αφορά την υπουργοποίηση Αποστολάκη, σχολίασε πως είναι ντροπή για τον Πρωθυπουργό να κρύβεται πίσω του και να μην υπερασπίζεται την επιλογή του.

Παρόντος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Φωφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι δεν είναι λύση για τη χώρα το «φύγε εσύ-έλα εσύ». «Καμία άλλη πολιτική από τη σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης» υποστήριξε ότι για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση αξιόπιστη και προοδευτική, με συνεννόηση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι μεγαλύτερο από τη νομή της εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα κάνει την ανατροπή και θα αναδείξει ισχυρό το Κίνημα Αλλαγής ή αλλιώς θα μπλέξουμε σε περιπέτειες και διχασμό» κατέληξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...