515
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά | George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά: «Ανέκδοτο να μιλά ο Τσίπρας για αντιδεξιό μέτωπο»

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2018, 11:19
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά
| George Vitsaras / SOOC

Γεννηματά: «Ανέκδοτο να μιλά ο Τσίπρας για αντιδεξιό μέτωπο»

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2018, 11:19

Για στρατηγική συμπόρευση του Αλέξη Τσίπρα με την Ακροδεξιά και τη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση «γυρολόγων από τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς» που δεν αλλάζει τη γενική εικόνα» κάνει λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» χαρακτηρίζει «κήρυγμα μίσους και διχασμού» το διάγγελμα του Πρωθυπουργού από την Ιθάκη και σημειώνει ότι η κυβέρνηση, εν όψει εκλογών, στήνει εχθρούς και δεν διστάζει να διαλύσει τα πάντα.

Για τις εκλογές εκτιμά ότι «όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα» όπως και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υποστεί βαριά ήττα» παρά την πρόθεσή του να «προκαλέσει σύγχυση» στο εκλογικό σώμα στήνοντας ταυτόχρονα τις κάλπες των εθνικών, των αυτοδιοικητικών και των εκλογών για την Ευρωβουλή.

Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία, όπως λέει, επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής , «σημαίνει να πάνε εκεί από όπου ήρθαν.

» Καβάλησαν το κύμα της αγανάκτησης από την κρίση, το εκμεταλλεύθηκαν με τον πιο δημαγωγικό τρόπο και έκαναν ρεσάλτο στην εξουσία. Η ζημιά στη χώρα είναι ανυπολόγιστη. Εκαψαν και την τελευταία αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Δεν αρκεί για αυτό μια συγκυριακή ήττα. Πρέπει να ηττηθούν οριστικά ο διχαστικός λόγος και οι καθεστωτικές τους λογικές».

Η κυρία Γεννηματά εκφράζει ακόμη την πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής «καταγράφεται πλέον στη συνείδηση των πολιτών ως ο μόνος προοδευτικός, σύγχρονος πόλος».

Σε ερώτηση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ (αύριο 3 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 44 χρόνια) και για το αν έχει κλείσει τον κύκλο του το ΠΑΣΟΚ και αν πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη στο Κίνημα Αλλαγής, η κυρία Γεννηματά απαντά:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωτοστατεί στη γέννηση του καινούργιου. Πρωταγωνιστεί στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης. Τα χιλιάδες μέλη και στελέχη του σε όλη τη χώρα εντάσσονται στο Κίνημα Αλλαγής, τη νέα μεγάλη πολιτική δύναμη της Κεντροαριστεράς. Οι ιδέες και οι αξίες της 3ης Σεπτέμβρη με το τρίπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση, που συσπείρωσαν και ενέπνευσαν εκατομμύρια πολίτες, είναι διαχρονικές και εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να φωτίζουν την πορεία μας».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «είμαστε περήφανοι και δεν χαρίζουμε σε κανέναν και για τίποτα την πλούσια κληρονομιά μας».

«Από την Ιθάκη ο κ. Τσίπρας έκανε κήρυγμα μίσους και διχασμού», συνεχίζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και αναφέρει ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός «στήνει εχθρούς εν όψει των εκλογών, φοβάται την εκκωφαντική ήττα. Δυστυχώς στην αποδρομή τους δεν διστάζουν να διαλύσουν τα πάντα».

Για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών σημειώνει ότι αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι «μέσα από τη διενέργεια τριπλών εκλογών θα δημιουργήσει σύγχυση και θα παραπλανήσει το εκλογικό σώμα, είναι μακριά νυχτωμένος. Δεν μπορεί πλέον να ξεγελάσει κανέναν. Θα υποστούν βαριά ήττα, είτε σε μία είτε σε δύο είτε σε τρεις κάλπες. Οι πολίτες θα τους μαυρίσουν σε όλες τις κάλπες».

Τέλος, ερωτάται αν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για αντιδεξιά μέτωπα:

«Τα μέτωπα προωθούν και συντηρούν διχαστικές λογικές», απαντά και προσθέτει ότι «το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για αντιδεξιό μέτωπο είναι ίσως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Με τον τελευταίο ανασχηματισμό και τις επιλογές του επαναβεβαίωσε τη στρατηγική του συμπόρευση με την Ακροδεξιά, που ενισχύθηκε στο νέο προεκλογικό κυβερνητικό σχήμα. Η συμμετοχή κάποιων γυρολόγων από τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς δεν αλλάζει τη γενική εικόνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...