355
O Αρ. Φλώρος διακρίνεται πίσω από το τζάμι του αυτοκινήτου κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα το Σάββατο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Σε άλλον ασθενή έγινε η εξέταση με την οποία ο Φλώρος βγήκε «ανάπηρος»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 22:55
O Αρ. Φλώρος διακρίνεται πίσω από το τζάμι του αυτοκινήτου κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα το Σάββατο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/

Σε άλλον ασθενή έγινε η εξέταση με την οποία ο Φλώρος βγήκε «ανάπηρος»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2018, 22:55

Ο Αριστείδης Φλώρος βγήκε από τη φυλακή με εξετάσεις που δεν είχαν γίνει καν στον ίδιο! Νέες αποκαλύψεις που αποδεικνύουν πόσο διάτρητος ήταν ο φάκελος πάνω στον οποίο στοιχειοθετήθηκε η περιβόητη αναπηρία του πρώην στελέχους της Energa προκειμένου να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου και να αποφυλακιστεί, ήρθαν στο φως το βράδυ του Σαββάτου.

Οπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ η σπιρομέτρηση που έγινε στον «Ευαγγελισμό». Η εξέταση έγινε σε άτομο με σοβαρά πνευμονολογικό πρόβλημα.

Παράλληλα πλαστό φέρεται να είναι και δεύτερο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείου.

Ο γιατρός αρνηθηκε, μιλωντας επίσης στον ΣΚΑΙ, ότι έχει εξετάσει τον Αριστείδη Φλώρο και έχει βάλει την υπογραφή του, ενώ το εν λόγω έγγραφο δεν υπάρχει ούτε στο αρχείο του «Ευαγγελισμού». Σημειώνεται επίσης πως το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει διαβιβαστεί στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η πλευρά Φλώρου σημειώνει πάντως πως δεν θα μπορούσε να παρέμβει σε έγγραφα τα οποία διαβιβάστηκαν από το νοσοκομείο στις φυλακές.

Οι άλλοι «Φλώροι»

Στο μεταξύ, δύο παρόμοιες -αλλά αποτυχημένες- απόπειρες αποφυλάκισης ενός 66χρονου κατηγορούμενου για διπλό φονικό σε χωριό του Μεσολογγίου πριν από 11 χρόνια και ενός 56χρονου εφοριακού που είχε συλληφθεί προ εξαετίας για κατάχρηση 2,2 εκατ. ευρώ φαίνεται να στάθηκαν καθοριστικές για την απόφαση σύλληψης-το βράδυ της Παρασκευής – του 39χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Oπως αποκαλύπτει tovima.gr, στις δύο αυτές περιπτώσεις στηρίχτηκε η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη για να σκηθεί έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου της Χαλκίδας για την αποφυλάκιση του κ Φλώρου .

Κάτι που οδήγησε στην αναίρεση του με ταχύτατες διαδικασίες και στην έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης. Και στις δύο περιπτώσεις οι δύο καταδικασθέντες για ισόβια είχαν υποβάλει κι αυτοί προσφάτως στις δικαστικές αρχές του Πειραιά αιτήματα αποφυλάκισης με επίκληση κρατικών πιστοποιητικών για μεγάλα ποσοστά αναπηρίας (ένας εξ αυτών μάλιστα της τάξης του 82% ) λόγω κυρίως ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο Αριστείδης Φλώρος οδηγείται και πάλι στις φυλακές Χαλκίδας, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας του μεταφέρεται στην Αθήνα και στην Εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε εντολή να διενεργηθεί στο εξής η έρευνα από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...