485
Oι μπουκαπόρτες των πλοίων της ακτοπλοΐας έκλεισαν και το ίδιο θα γίνει από ό,τι φαίνεται και με τα διόδια των Εθνικών Οδών τις επόμενες ημέρες | SOOC

«Εβρεξε» πρόστιμα για τους «δραπέτες» του Αιγαίου – κλείνουν τα διόδια το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 13:29
Oι μπουκαπόρτες των πλοίων της ακτοπλοΐας έκλεισαν και το ίδιο θα γίνει από ό,τι φαίνεται και με τα διόδια των Εθνικών Οδών τις επόμενες ημέρες
|SOOC

«Εβρεξε» πρόστιμα για τους «δραπέτες» του Αιγαίου – κλείνουν τα διόδια το Πάσχα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 13:29

Η επιδείνωση που καιρού έφερε βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, «βροχή» όμως έπεσαν την Τετάρτη και τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων. Μόνο σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα βεβαιώθηκαν 149 παραβάσεις, την ώρα που στην κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια για τυχόν επίδοξους «δραπέτες» των μεγάλων πόλεων την περίοδο του Πάσχα.

Σκέψεις υπάρχουν ακόμα και για περιορισμό των μετακινήσεων των ηλικιωμένων μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ή και αργότερα, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί, παρά τα μέτρα, επιμένουν να μετακινούνται άσκοπα και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς κρατώντας στα χέρια πλήθος ιδιόχειρων αδειών μετακίνησης για  φαρμακεία, ιατρούς κλ.π., χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Εντύπωση επίσης προκαλεί στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που περιπολούν στα αστικά κέντρα, η εκτόξευση του αριθμού των αθλούμενων σε πάρκα, άλση (όπου ακόμα επιτρέπεται και δεν έχουν κλείσει για το κοινό) και κοντινούς λόφους…

Συνολικά την 25η Μαρτίου βεβαιώθηκαν 1.155 παραβάσεις, με τους παραβάτες να σκαρφίζονται πλήθος απίθανων δικαιολογιών για τη μη τήρηση της  απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 2.950 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Εξι άτομα συνελήφθησαν επειδή άνοιξαν τα καταστήματά τους, αγνοώντας τη σχετική απαγόρευση.

Αναλυτικά για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.155 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

(333) στην Αττική,
(124) στη Θεσσαλονίκη,
(106) στα Ιόνια Νησιά,
(97) στην Κρήτη,
(76) στην Πελοπόννησο,
(73) στην Κεντρική Μακεδονία,
(66) στην Ήπειρο,
(65) στη Θεσσαλία,
(50) στη Στερεά Ελλάδα,
(49) στο Νότιο Αιγαίο,
(48) στη Δυτική Ελλάδα,
(47) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(15) στο Βόρειο Αιγαίο και
(6) στη Δυτική Μακεδονία.

Αντίστοιχα για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικών κ.λ.π. βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις και έγιναν ισάριθμες συλλήψεις :

(2) στο Νότιο Αιγαίο,
(1) στην Αττική,
(1) στην Κεντρική Μακεδονία,
(1) στην Ήπειρο και
(1) στα Ιόνια Νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 (!) άτομα.

Μόνο στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα βεβαιώθηκαν συνολικά 149 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις (74 σε νησιά της Δωδεκανήσου και 75 σε νησιά των Κυκλάδων).

Υπό το δεδομένα αυτά, το μήνυμα που στέλνουν κυβερνητικές πηγές εν όψει Πάσχα είναι σαφές:

«Το Πάσχα δεν θα φύγει κανένας για επαρχία».

Με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις να βρίσκονται ήδη υπό αυστηρό έλεγχο (ουσιαστικά έχουν κλείσει για όλους πλην των μονίμων των νησιών εδώ), κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στο «Βήμα», ξεκαθάρισε ότι  η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να κλείσει ακόμα και τα διόδια ώστε να αποτραπεί τυχόν μαζική απόδραση εκδρομέων (όπως παρατηρήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα διόδια Ελευσίνας εδώ).

«Εν ανάγκη θα κλείσουμε τα διόδια…», είπε το εν λόγω στέλεχος της κυβέρνησης που έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μέτρων για την εξάπλωση του κορονϊού.

Ανταρσία από νέους και γέρους

Ανταρσία στα μέτρα κάνουν -εκτός από ηλικιωμένα άτομα που διαμαρτύρονται για «επιστροφή της Κατοχής στην Ελλάδα»- και νεαρότερα επειδή όπως λένε, δεν τους επιτρέπεται να  συναντήσουν τους συντρόφους τους ή/και δεν έχουν την τύχη να έχουν κάποιο σκύλο να τον βγάλουν βόλτα!

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...