338
Η κλήρωση του Europa Conference League πραγματοποιήθηκε στην Νιόν της Ελβετίας | REUTERS/Denis Balibouse

Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ, με Φενέρ ο Ολυμπιακός – «Τιτανομαχίες» στο Champions League

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 15:23
Η κλήρωση του Europa Conference League πραγματοποιήθηκε στην Νιόν της Ελβετίας
|REUTERS/Denis Balibouse

Με Μπριζ ο ΠΑΟΚ, με Φενέρ ο Ολυμπιακός – «Τιτανομαχίες» στο Champions League

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 15:23

Μετά την επική πρόκρισή τους το βράδυ της Πέμπτης στους προημιτελικούς του Europa Conference League, o Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έμαθαν το μεσημέρι της Παρασκευής τους αντιπάλους τους.

Οι δύο ελληνικές ομάδες τελικά δεν θα βρεθούν αντιμέτωπες στην επόμενη φάση. Ο ΠΑΟΚ απέφυγε τις πιο δύσκολες αντιπάλους αφού θα αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα έχει πιο δύσκολο έργο απέναντι στην Φενέρμπαχτσε.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  • Μπριζ – ΠΑΟΚ
  • Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε
  • Λιλ – Άστον Βίλα
  • Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν

Οι πιθανές διασταυρώσεις στα ημιτελικά

  • Λιλ ή Άστον Βίλα – Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε
  • Φιορεντίνα ή Βικτόρια Πλζεν – Μπριζ ή ΠΑΟΚ

Οι δύο ελληνικές ομάδες λοιπόν δεν θα διασταυρωθούν ούτε στα ημιτελικά ενώ υπάρχει η πιθανότητα να βρεθούν μαζί στον μεγάλο τελικό της 29ης Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί στην OPAP Arena.

«Τιτανομαχίες» στο Champions League

Πολύ μεγάλα παιχνίδια προέκυψαν μετά την κλήρωση του Champions League. Στους «8» λοιπόν θα έχουμε… ρεβάνς του περσινού ημιτελικού, μιας και Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι θα διασταυρωθούν ξανά και μάλιστα για τρίτη διαδοχική σεζόν. Η Παρί Σεν Ζερμέν θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα σε ένα αμφίρροπο ζευγάρι, ενώ Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου συνθέτουν μια επίσης πολύ ενδιαφέρουσα μονομαχία. Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ είναι το τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών.

Γνωστή έγινε και η συνέχεια της διοργάνωσης μετά τα προημιτελικά. Όσον αφορά τα δύο «μονοπάτια» του Champions League, αυτά διαμορφώθηκαν ως εξής: Ο νικητής του Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ θα βρει μπροστά τον νικητή του Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα.

Στην άλλη πλευρά βρίσκονται τα Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι, οι νικητές των οποίων θα συναντηθούν στα ημιτελικά.

Τα ζευγάρια του Europa League

Ιταλικός εμφύλιος προέκυψε στα προημιτελικά του Europa League.

Η κληρωτίδα έβγαλε Ρόμα εναντίον Μίλαν με τις δύο ομάδες από την Ιταλία να παλεύουν σε διπλούς αγώνες για μια θέση στην τετράδα. Η Λίβερπουλ θα παίξει με την τρίτη ιταλική ομάδα, που είναι η Αταλάντα και η φορμαρισμένη Λεβερκούζεν με την Γουέστ Χαμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...