219
Η ζήτηση είναι περίπου για ένα εκατομμύριο τεμάχια, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης | Intime

Ερχονται αντισηπτικά στην αγορά – €50.000 πρόστιμο σε εταιρεία για αισχροκέρδια

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 11:39
Η ζήτηση είναι περίπου για ένα εκατομμύριο τεμάχια, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης
|Intime

Ερχονται αντισηπτικά στην αγορά – €50.000 πρόστιμο σε εταιρεία για αισχροκέρδια

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 11:39

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα σούπερ μάρκετ θα διαθέτουν και πάλι αντισηπτικά, διαβεβαίωσε μιλώντας την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός εξήγησε πώς η ζήτηση είναι περίπου ένα εκατομμύριο τεμάχια, αλλά και ότι σε αυτή τη φάση οι εταιρείες που έχουν άδεια παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών, έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν στην αγορά και αντισηπτικά –για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να δίνει έγκριση πρώτα ο ΕΟΦ.

«Η μία από τις δύο βιομηχανίες μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν τον τομέα, ξεκινά σήμερα την παραγωγή με 200.000 τεμάχια και αν δώσει γρήγορα έγκριση ο ΕΟΦ, τότε από Δευτέρα ή Τρίτη θα είναι σε διάθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόστιμο 50.000 ευρώ για αισχροκέρδεια

Στο πλαίσιο πάταξης της αισχροκέρδειας, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπέγραψε το βράδυ της Πέμπτης την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρεία εμπορίας αντισηπτικών.

Ο κ. Γεωργιάδης άλλωστε έχει τονίσει αρκετές φορές σε δηλώσεις του ότι όποιος διαπιστώνει αισχροκέρδεια να το καταγγέλλει στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...