190
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να σταθεί στην αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος του Ναυτικού του | YouTube

Ερντογάν ο θαλασσοκράτωρ!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 09:20
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να σταθεί στην αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος του Ναυτικού του
|YouTube

Ερντογάν ο θαλασσοκράτωρ!

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 09:20

Αφού φυλάκισε σχεδόν τους μισούς πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας λόγω του εις βάρος του πραξικοπήματος και ενώ το πογκρόμ αντιφρονούντων στο στράτευμα -και ειδικά στην Αεροπορία- συνεχίζεται με την «εύκολη» ταμπέλα «γκιουλενιστές», ο Ερντογάν «θυμήθηκε» τώρα τη σημασία της υπεροχής στη θάλασσα και με φόντο τα κανόνια των τουρκικών πλοίων κατά την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», ανέπτυξε το όραμά  του για την κατάκτηση των θαλασσών.

«Αυτός που ελέγχει τις θάλασσες μπορεί να ελέγχει τον κόσμο. Με αυτή την πίστη δίνουμε μεγάλη σημασία στην αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος του Ναυτικού μας. Τον Ιανουάριο πραγματοποιήσαμε την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Istanbul, η οποία είναι η 5η φρεγάτα του Εθνικού Στόλου. Φέτος θα ενταχθούν στο Ναυτικό μας το εκπαιδευτικό πλοίο Ufuk και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων Anadolu. Toυ χρόνου σχεδιάζουμε να εντάξουμε στο στόλο μας το Piri Reis , το πρώτο από τα νέας τεχνολογίας υποβρύχια μας», αναφώνησε ο τούρκος πρόεδρος .

Το εγκώμιο του τουρκικού Ναυτικού έρχεται μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για τη «Γαλάζια Πατρίδα» που όπως είπε, είναι το Αιγαίο, η Μεσόγειος και η Μαύρη Θάλασσα», αλλά και για τη ναυμαχία της Πρέβεζας, η οποία «μετέτρεψε τη Μεσόγειο σε λίμνη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...