382
«Πιστεύω», είπε η κυρία Γεροβασίλη, «ότι οι εισηγήσεις των επιστημόνων δεν εισακούστηκαν», αλλά «φιλτράρονταν με κριτήριο το κυβερνητικό αφήγημα της τεράστιας επιτυχίας στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης» | ΙΝΤΙΜΕnews

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Εργαλειοποιούν τους επιστήμονες» – Τροπολογία-ρελάνς για να ξεχαστεί ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 16:59
«Πιστεύω», είπε η κυρία Γεροβασίλη, «ότι οι εισηγήσεις των επιστημόνων δεν εισακούστηκαν», αλλά «φιλτράρονταν με κριτήριο το κυβερνητικό αφήγημα της τεράστιας επιτυχίας στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης»
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Εργαλειοποιούν τους επιστήμονες» – Τροπολογία-ρελάνς για να ξεχαστεί ο Πολάκης

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2020, 16:59

Με μία τροπολογία και την επανάληψη του γνωστού –και προσβλητικού για τους επιστήμονες– επιχειρήματος περί εργαλειοποίησης των μελών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξεπεράσει το μούδιασμα από την τελευταία «έκρηξη» του Παύλου Πολάκη, που χάλασε την εικόνα υπευθυνότητας και ψυχραιμίας που θέλησε να περάσει στην κοινή γνώμη ο Αλέξης Τσίπρας, σε αντιδιαστολή με την «πανικόβλητη κυβέρνηση».

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του από τα Ιωάννινα, εμφανιζόμενος ως στρατηγός της μάχης κατά του κορονοϊού:

«Οταν λες ότι έχεις πόλεμο στη Δημόσια Υγεία, τότε πρέπει να ενισχύσεις το στράτευμα και όχι να αδιαφορείς για αυτό», ανάφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει επιτιθέμενος στην κυβέρνηση:

«Εστω και στο και πέντε, οφείλει η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αυτοαποθεώνεται και να αυτοθαυμάζεται. Μας οδήγησε με την ολιγωρία της εδώ που μας οδήγησε. Ας έρθει εδώ να ζητήσει τη βοήθεια όλων μας, να καταστρώσουμε ένα σχέδιο ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  επαναλαμβάνουν το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά  των συνεδριάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Σημειώνουν μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την πραγματοποίησή τους, στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, ζητούν το υπουργείο Υγείας, στις περιπτώσεις που η χώρα έχει κηρυχθεί σε έκτακτη κατάσταση δημόσιας υγείας (ιδίως όταν αντιμετωπίζει κατάσταση πανδημίας), να αποστέλλει στη Βουλή τα σχετικά πρακτικά.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», υπογράμμισε ότι «αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταψηφίσει τη σημερινή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής ειδικών, επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί εν κρυπτώ και επικίνδυνα».

Για μία ακόμη φορά μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι οι επιστήμονες – μέλη της Επιτροπής «έχουν εργαλειοποιηθεί» από την κυβέρνηση και ότι «οι εισηγήσεις τους δεν εισακούστηκαν», αλλά «φιλτράρονταν με κριτήριο το κυβερνητικό αφήγημα της τεράστιας επιτυχίας στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Με γνώμονα την επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης και όχι την ασφάλεια των πολιτών».

«Πολλά τα ερωτήματα και αναπάντητα εδώ και καιρό. Η κυβέρνηση λοιπόν θα έπρεπε να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα ώστε να πείσει ότι τα μέτρα που έλαβε ήταν όντως οι εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας», κατέληξε στη σχετική αναφορά της η κυρία Γεροβασίλη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...