288
Eικόνα Medicane πάνω από την Ελλάδα | φωτ. αρχείου

Μετεωρολογική βόμβα στην Ελλάδα – έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 13:43
Eικόνα Medicane πάνω από την Ελλάδα
|φωτ. αρχείου

Μετεωρολογική βόμβα στην Ελλάδα – έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 13:43

Εκτακτη προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η νέα επιδείνωση του καιρού θα γίνει αισθητή από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης οι νοτιάδες θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, φθάνοντας τοπικά στο Ιόνιο τα 10 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογο Θοδωρή Κολυδά, το νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας, θα έχει χαρακτηριστικά Medicane (Μεσογειακού Κυκλώνα ή αλλιώς Μετεωρολογικής Βόμβας / δείτε το βίντεο κάτω). Το νέο αυτό κύμα ονομάσθηκε «Βικτώρια» από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Τρίτη (12/11)  στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη νύχτα η δυτική Μακεδονία.

Την Τετάρτη (13/11) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες και από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Μακεδονία και την υπόλοιπη Κρήτη, ενώ αργά το βράδυ σε Θράκη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και
Δωδεκάνησα.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη (14/11) στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι το μεσημέρι οπότε και προβλέπεται να εξασθενήσουν.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διήμερο όπως την παρουσίασε στο δελτίο της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...