206
Ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης | REUTERS/Sergei Karpukhin

«Ακολουθούσα εντολές» δήλωσε ο δράστης της επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2017, 17:14
Ο άνθρωπος που σκόρπισε τον θάνατο στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης
|REUTERS/Sergei Karpukhin

«Ακολουθούσα εντολές» δήλωσε ο δράστης της επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2017, 17:14

Τον συνήγορό του διέψευσε ο Αμπρόρ Αζίμοφ ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα από πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο δικηγόρος τού Αμπρόρ, νωρίτερα, δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ ότι «παραδέχθηκε πλήρως» την ενοχή του για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στην οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Ο Αζίμοφ, που φαίνεται ότι κατάγεται από την Κιργιζία, υποστήριξε ότι δεν είναι ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά «απλώς ακολουθούσε διαταγές», καθώς δεν είχε συνειδητοποιήσει τι έκανε.

Η εκπρόσωπος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κρατείται «κάπου στην περιοχή της Μόσχας» και ότι ο ρόλος του ερευνάται.

2017-04-17T185106Z_1866915224_UP1ED4H1GD4A1_RTRMADP_3_RUSSIA-BOMB-METRO-SUSPECT
Η στιγμή της σύλληψης του δράστη (Russia’s Federal Security Service)

Η FSB (Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας), επίσης, ανέφερε ότι ο Αζίμοφ είχε εκπαιδεύσει τον δράστη που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό της αιματηρής επίθεσης, ωστόσο την Τρίτη ο Αζίμοφ δήλωσε σε δικαστήριο ότι «ενεπλάκη (στην επίθεση) αλλά όχι άμεσα».

Συνολικά εννέα άτομα κρατούνται από τις ρωσικές αρχές ασφαλείας για την επίθεση της 3ης Απριλίου κατά την οποία ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό μεταξύ δύο σταθμών του μετρό.

Η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στις 3 Απριλίου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...