146
Πολίτες αφήνουν λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας του ρωσικού μετρό | REUTERS/Maxim Shemetov

Σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης [Video]

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2017, 18:38
Πολίτες αφήνουν λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας του ρωσικού μετρό
|REUTERS/Maxim Shemetov

Σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης [Video]

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2017, 18:38

Τη σύλληψη ενός υπόπτου για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του τρομοκρατικού χτυπήματος στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Οπως διευκρινίζουν οι Αρχές, ο άνδρας -ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στο Οντίτσοβο- φαίνεται πως κατάγεται από την κεντρική Ασία.

Από την επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε συρμό του μετρό, στις 3 Απριλίου, έχασαν συνολικά τη ζωή τους 14 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες. Η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε πάνω του ο δράστης, και που περιείχε επιπλέον αιχμηρά αντικείμενα, με στόχο την πρόκληση της μέγιστης δυνατής βλάβης στους γύρω επιβάτες.

Μετά την ανάλυση DNA της σορού του δράστη οι Αρχές κατονόμασαν ως άμεσα υπαίτιο τον 22χρονο βομβιστή αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Ντζαλίλοφ, από το Κιργιστάν, αλλά εξακολούθησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών.

Ο Ντζαλίλοφ είχε τοποθετήσει και δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε στο μετρό που εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς προτού πυροδοτηθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...