296
Οσο το δυνατόν περισσότεροι όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το σύνθημα της επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας | Αris Oikonomou/ SOOC

Eμβολιασμός: 100.000 ραντεβού από τους 30-39 – Ανεμβολίαστοι το 95% όσων είναι στις ΜΕΘ

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 09:31
Οσο το δυνατόν περισσότεροι όσο το δυνατόν γρηγορότερα, το σύνθημα της επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας
|Αris Oikonomou/ SOOC

Eμβολιασμός: 100.000 ραντεβού από τους 30-39 – Ανεμβολίαστοι το 95% όσων είναι στις ΜΕΘ

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 09:31

Περί τους 100.000 πολίτες, ηλικίας 30-39 ετών, έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού μέχρι το βράδυ της Μ. Τρίτης.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει ανεβάσει πλέον ταχύτητα και όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος  Γεωργαντάς, στο Action24, περίπου 100.000 έχουν κλείσει ραντεβού από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή κατηγορία των 30ρηδων.

Οσοι μάλιστα κλείνουν ραντεβού, μπορούν να κάνουν το εμβόλιο ακόμη και την επόμενη ημέρα, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δεδομένου ότι υπάρχουν αποθέματα του εμβολίου AstraZeneca με το οποίο εμβολιάζεται η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

To πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, ανέδειξε σε δηλώσεις του στο Μega και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, υπογραμμίζοντας ότι το 95% όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ Covid και χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού, δεν έχει εμβολιαστεί.

«Το να πάμε να εμβολιαστούμε, αν έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να το κάνουμε αύριο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, προσθέτοντας ότι στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας εξετάζονται τα πλάνα «απελευθέρωσης» όσων πολιτών έχουν εμβολιαστεί.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο», επανέλαβε από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος, συμπληρώνοντας με την εκτίμηση ότι έως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται. Ηδη, είπε, έχει κάνει την πρώτη δόση το 25% και τη δεύτερη το 10% – ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Μιλώντας, τέλος, στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, γνωστοποίησε ότι με στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών και σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν οι πολίτες, η αρμόδια Επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μπορεί να χορηγείται η δεύτερη δόση σε τόπο διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας, εκτιμώντας ότι το καλοκαίρι δεν θα διαταραχθεί η διαδικασία των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...