193
|

ΕΛΠΕ: Με ή χωρίς την Εdison η διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 14:00

ΕΛΠΕ: Με ή χωρίς την Εdison η διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 14:00

Το ενδιαφέρον της Ελληνικά Πετρέλαια  για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Σιάμισιης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας στην Κοζάνη (εδώ) ο κ. Σιάμισιης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής στον σχετικό  διαγωνισμό αυτόνομα ή από κοινού με την Edison (εταιρεία με την οποία η ΕΛΠΕ έχει ήδη μακρά και επιτυχή συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και της ηλεκτροπαραγωγής μέσω της Elpedison).

«Είμαστε σε συζητήσεις, είναι πρώιμο να πούμε αν θα συμμετάσχουμε από κοινού ή μόνοι μας. Είμαστε συνεταίροι οπότε σίγουρα θα γίνει μια συζήτηση μαζί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά καθώς οι δύο πλευρές βρίσκονται σε  διαπραγματεύσεις, προκειμένου μέχρι την έναρξη της β’ φάσης του διαγωνισμού να οριστικοποιήσουν το κατά πόσο θα διεκδικήσουν από κοινού ή όχι την ΔΕΠΑ.

Σε περίπτωση πάντως κοινής καθόδου στον διαγωνισμό, αυτό θα γίνει μέσω κοινοπραξίας και όχι μέσω της Elpedison.

Η ΕΛΠΕ ελέγχει ήδη το 35% της ΔΕΠΑ και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην εταιρεία Εμπορίας, με δεδομένη την απόφαση του ομίλου να δραστηριοποιηθεί στον τομέα του φυσικού αερίου.

Για την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...