183
Ο Ελον Μασκ σε παλιότερη εκδήλωση στη Σαγκάη | REUTERS/Aly Song

Ελον Μασκ: Θα πληρώσω $11 δισ. σε φόρους το 2021

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 12:38
Ο Ελον Μασκ σε παλιότερη εκδήλωση στη Σαγκάη
|REUTERS/Aly Song

Ελον Μασκ: Θα πληρώσω $11 δισ. σε φόρους το 2021

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 12:38

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X, Ελον Μασκ, ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του ακόλουθους το ποσό που καλείται να πληρώσει σε φόρους για αυτή τη χρονιά.

«Για όσους αναρωτιέστε, θα πληρώσω περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε φόρους φέτος», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απαντώντας έτσι στη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν και τους υπόλοιπους επικριτές του.

Αν αληθεύει, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό σε φόρο εισοδήματος που έχει πληρώσει ποτέ αμερικανός πολίτης, σύμφωνα με το CNBC.

Από κάτω βέβαια, τα σχόλια είναι τα περισσότερα εναντίον του, με κάποιον να απαντά χαρακτηριστικά: «Εβγαλες 119 δισ. δολάρια. Θα έπρεπε να πληρώσεις 35 δισ. σε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος μετά τις απαλλαγές».

Ο επιχειρηματίας πρόσφατα ψηφίστηκε ως το «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, για την προσφορά του στην ανθρωπότητα.

Μετά την ανακοίνωση του Time,  η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν έγραψε στο Twitter ότι πρέπει να αλλάξει η ελλιπής φορολογική νομοθεσία «ώστε να υποχρεωθεί να πληρώνει φόρους το Πρόσωπο της Χρονιάς και να σταματήσει να είναι παράσιτο σε βάρος άλλων».

Μόνο τους δύο τελευταίους μήνες, ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 14 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...