341
Το ελικοδρόμιο στο Σπάτα όπου το απόγευμα της Δευτέρας έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Βρετανός | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Σπάτα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 22χρονου – «Μιλούσε στο κινητό και αφαιρέθηκε»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 13:58
Το ελικοδρόμιο στο Σπάτα όπου το απόγευμα της Δευτέρας έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Βρετανός
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Σπάτα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 22χρονου – «Μιλούσε στο κινητό και αφαιρέθηκε»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 13:58

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης τα τρία άτομα που συνελήφθησαν για το τραγικό δυστύχημα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Πρόκειται για τον 28χρονο πιλότο του ελικοπτέρου, από τον έλικα του οποίου βρήκε τραγικό θάνατο ο 22χρονος Βρετανός, το απόγευμα της Δευτέρας σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, και δύο τεχνικούς εδάφους.

Ο άτυχος Βρετανός έχασε τη ζωή του όταν κατά την αποβίβασή του από το ελικόπτερο, το οποίο είχε νοικιάσει μαζί με τρεις ακόμα Βρετανούς για να κάνει διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστα Παπαδόπουλο, στις 6:20 το απόγευμα της Δευτέρας το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στα Σπάτα.

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν οι αστυνομικοί, η παρέα των τεσσάρων Βρετανών αποβιβάστηκε. Ο 22χρονος κάποια στιγμή μιλώντας πιθανότατα στο κινητό του, αφαιρέθηκε και κατευθύνθηκε προς την πλευρά που βρίσκεται το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Daily Mail, ο 22χρονος Τζακ Φέντον χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο, για να βγάλει φωτογραφία, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Δίνοντας περαιτέρω στοιχεία σε ρεπορτάζ με τίτλο «Selfie helicopter horror», η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για μία εύπορη οικογένεια, με τον 22χρονο Τζακ Φέντον, φοιτητή στο Oxford Brookes, να έχει τελειώσει ιδιωτικό σχολείο στο Μέιντστοουν του Κεντ.

Μαζί με τα αδέλφια του από τη Βρετανία, ο 22χρονος Τζακ Φέντον είχε μισθώσει ελικόπτερο, για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Μάλιστα, σε ένα δεύτερο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του. Οι διακοπές τους είχαν τελειώσει και θα επέβαιναν στη συνέχεια σε λιμουζίνες που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί θα γύριζαν στη Βρετανία, αναφέρει το δημοσίευμα της «Sun».

Ακολουθώντας την προβλεπόμενη σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασία οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του πιλότου, ο οποίος ήταν πάρα πολύ έμπειρος με τουλάχιστον 8.000 πτήσεις στο ενεργητικό του αλλά και των δύο τεχνικών εδάφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...