150
Το βαγόνι έπεσε στον αυτοκινητόδρομο | REUTERS/Steve Dipaola

Πολιτεία της Ουάσιγκτον: Τρεις νεκροί και τραυματίες από τον εκτροχιασμό του τρένου

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 18:55
Το βαγόνι έπεσε στον αυτοκινητόδρομο
|REUTERS/Steve Dipaola

Πολιτεία της Ουάσιγκτον: Τρεις νεκροί και τραυματίες από τον εκτροχιασμό του τρένου

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 18:55

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν όταν αμαξοστοιχία του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Amtrak εκτροχιάστηκε και έπεσε από γέφυρα στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο, περίπου 64 χιλιόμετρα νότια της πόλης Σιάτλ, κοντά στην πόλη Τακόμα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, το πρωί της Δευτέρας.

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τοπικού σερίφη, Εντ Τρόιερ, κανένα από τα θύματα δεν επέβαινε σε κάποιο από τα οχήματα, πάνω στα οποία έπεσε τμήμα της αμαξοστοιχίας, στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο Ι-5, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων.

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) – 17:30 (ώρα Ελλάδας). Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει την αμαξοστοιχία να έχει πέσει από τη γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας ανέφεραν ότι περίπου 70 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...