312
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά τη συζήτηση στη Βουλή, στα Σκόπια, στις 11 Ιανουαρίου | REUTERS/ Tomislav Georgiev

Εκκληση Ζάεφ στους έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2019, 17:24
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά τη συζήτηση στη Βουλή, στα Σκόπια, στις 11 Ιανουαρίου
|REUTERS/ Tomislav Georgiev

Εκκληση Ζάεφ στους έλληνες βουλευτές να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2019, 17:24

Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα βρει και αυτό τη δύναμη να λάβει την απόφαση και να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εκτίμησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ απευθύνοντας έκκληση στην Αθήνα στην οποία πέρασε το «μπαλάκι» των εξελίξεων.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες, μαζί με την φίλη μας την Ελλάδα, θα απορρίψουμε την απομόνωση και τις παρανοήσεις και θα επικυρώσουμε την ιστορική συμφωνία», δήλωσε σήμερα Σάββατο ο κ. Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μεταξύ άλλων μετέφερε ένα μήνυμα για τη Βουλή στην Αθήνα: «Η δική μας Βουλή βρήκε τη δύναμη και δεν ήταν εύκολο. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα βρει επίσης τη δύναμη να λάβει την απόφαση.

» Είμαι πεπεισμένος ότι οι έλληνες βουλευτές θα αναγνωρίσουν τον σπουδαίο ρόλο τους σε αυτή την ιστορική στιγμή. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία και θα είναι η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Τα μέσα ενημέρωσης στην ΠΓΔΜ αναφέρουν ακόμη ότι ο κ. Ζάεφ είπε πως «προετοιμάσαμε το έδαφος και φυτέψαμε τον σπόρο. Ομως όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι μόνο ένα βήμα προς τη συγκομιδή και τα αποτελέσματα».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κάλεσε ακόμη την Ελλάδα να τερματίσει τη διαμάχη σχεδόν τριών δεκαετιών μεταξύ των δυο χωρών επικυρώνοντας τη συμφωνία που μετονομάζει τη χώρα του σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία θα φέρει ευημερία για ολόκληρη την περιοχή αλλά και για την οικονομία των δύο χωρών.

Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του θα ενημερώσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω ρηματικής διακοίνωσης για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας, ενώ τα κείμενα της Συμφωνίας και του εφαρμοστικού νόμου του Συντάγματος θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της ΠΓΔΜ.

Αποκάλυψε μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ότι εξετάζει σοβαρά το αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές. Χαρακτηριστικά είπε ότι «δεν επιθυμεί να παραμείνει στην κοινωνία κανένα ίχνος άρνησης ή εκβιασμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...