228
H ισχύς εν τη ενώσει, γράφει πίσω από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που με τέσσερις λέξεις εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Λευκωσία | REUTERS

«Είμαι Κύπριος»: ολόθυμη στήριξη Γιούνκερ έναντι των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 13:53
H ισχύς εν τη ενώσει, γράφει πίσω από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που με τέσσερις λέξεις εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Λευκωσία
|REUTERS

«Είμαι Κύπριος»: ολόθυμη στήριξη Γιούνκερ έναντι των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 13:53

«I am a Cypriot». Μόλις τέσσερις λέξεις χρειάστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για να απαντήσει σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει η ΕΕ το ζήτημα των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σίμπιου της Ρουμανίας, ο λουξεμβούργιος πολιτικός επέλεξε τη συγκεκριμένη διατύπωση για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στην Κύπρο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και για να δείξει την έμφαση που δίνει στο ζήτημα της ΑΟΖ ως πρόεδρος της Κομισιόν.

Βέβαιος για τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων δήλωσε εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη είναι να αναπτύξει στους 27 ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και αυτό που επιδιώκει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, είναι μια ισχυρή δήλωση από πλευράς ΕΕ σε ό,τι αφορά τις τουρκικές ενέργειες.

«Ελπίζουμε να γίνει κάτι το οποίο να καταξιώνει την Ευρώπη στα μάτια όλων των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και του σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών γενικότερα, πολύ περισσότερο των κρατών μελών», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης προσερχόμενος στο Συμβούλιο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα έχουμε την ισχυρή στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της ΕΕ».

Σε ερώτηση για το αν θα ζητήσει από τους ευρωπαίους ομολόγους του, κυρώσεις κατά της Τουρκίας, απάντησε: «Αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...