468
Σκηνούλα, μαλακά κρεβατάκια, μερικές μαξιλάρες και έτοιμη η καβάντζα προς ενοικίαση μέσω Airbnb στην απομακρυσμένη Γαύδο | εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης»

Ε όχι και σκηνή με Αirbnb στη Γαύδο!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 13:20
Σκηνούλα, μαλακά κρεβατάκια, μερικές μαξιλάρες και έτοιμη η καβάντζα προς ενοικίαση μέσω Airbnb στην απομακρυσμένη Γαύδο
|εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης»

Ε όχι και σκηνή με Αirbnb στη Γαύδο!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 13:20

Με την ευρεία διάδοση των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Αirbnb, είχαμε δει πολλά: δωμάτια-κουτιά προς 20 ευρώ την ημέρα, πλυσταριά να μετατρέπονται σε new age καταλύματα, μέχρι και φουσκωτά στρώματα να ενοικιάζονται μέσω αγγελιών – παρωδία, προκειμένου να αναδειχθεί με καυστικό τρόπο η «μάστιγα» του Airbnb.

Στη Γαύδο όμως, το επιχειρηματικό δαιμόνιο (ή μήπως θράσος;) πήγε ένα ακόμα βήμα παραπέρα, με κάποιους να εκμεταλλεύονται το trend Αirbnb και να μετατρέπουν καβάντζες στην περιοχή ελεύθερου κάμπινγκ του Σαρακήνικου σε «ακίνητα» βαχυχρόνιων μισθώσεων.

Οι εν λόγω επιτήδειοι κατέλαβαν με το «έτσι θέλω» σημεία με καλή σκίαση, θέα και εύκολη πρόσβαση στην παραλία και έστησαν σκηνές (με όλα τα κομφόρ) τις οποίες σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», ενοικίαζαν για ποσά που ξεκινούσαν από 15 έως και 40 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στον ιστότοπο kommon.gr, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο διάστημα στην παραλία του Σαρακήνικου είχαν κάνει την εμφάνισή τους φαινόμενα ενοικίασης σημείων με ίσκιο μέσω Αirbnb ή άλλων αντίστοιχων πλατφορμών.

Η συγκεκριμένη παραλία είναι η μία από τις δύο μεγαλύτερες της Γαύδου, απέχοντας μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το λιμάνι του νησιού

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η απερχόμενη δήμαρχος Γκέλη Καλλίνικου, υποχρεώθηκε να πάρει θέση κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία των Χανίων και μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και συνέλευσης παραθεριστών, έλαβε τέλος.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι παρά την πρώτη σύσταση της δημοτικής αρχής, ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν πτοήθηκε και επέμεινε να νοικιάζει τις lux σκηνές που είχε στήσει στο Σαρακήνικο, μέσω άλλων πλατφορμών.

Αναλυτικά σε δήλωσή της στην «Καθημερινή», σημείωσε τα ακόλουθα:

 «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλών ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ενα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστών έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να είναι ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάντζες δεν επιτρέπονται».

Η κυρία Καλλίνικου εξήγησε επίσης πως χρειάστηκε ιδιαίτερη επιμονή από πλευράς του δήμου για την οριστική λήξη αυτής της κίνησης αφού η επιχειρηματίας μετά την πρώτη παρατήρηση του δήμου προσπάθησε να συνεχίσει χρησιμοποιώντας διαφορετικές πλατφόρμες.

«Το πληροφορηθήκαμε από άλλους παραθεριστές και της ζητήσαμε να κατεβάσει την αγγελία. Το έκανε και μετά ανέβασε την αγγελία σε άλλη πλατφόρμα. Το αντιληφθήκαμε και αυτό και της ζητήσαμε να τελειώνει οριστικά με αυτή την υπόθεση», είπε η δήμαρχος.

Ο δήμος Γαύδου είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους σε όλη τη χώρα που με κατά καιρούς αποφάσεις του προστατεύει έμπρακτα τόσο το ελεύθερο κάμπινγκ όσο και τον γυμνισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...