462
Ο σερ Μο Φάραχ έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο τη Μεγάλη Τετάρτη - ο καβγάς του με τον Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ στο ξενοδοχείο της Αντίς Αμπέμπα ίσως του στοιχίσει | Action Images via Reuters/Matthew Childs

Δύσκολος ο στίβος της ζωής: Φάραχ και Γκεμπρεσελασιέ «στα μαχαίρια»

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2019, 08:45
Ο σερ Μο Φάραχ έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο τη Μεγάλη Τετάρτη - ο καβγάς του με τον Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ στο ξενοδοχείο της Αντίς Αμπέμπα ίσως του στοιχίσει
|Action Images via Reuters/Matthew Childs

Δύσκολος ο στίβος της ζωής: Φάραχ και Γκεμπρεσελασιέ «στα μαχαίρια»

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2019, 08:45

Δύο ολυμπιονίκες του κλασικού αθλητισμού, ο σομαλικής καταγωγής Βρετανός Μο Φάραχ (στον οποίο έχει απονεμηθεί και ο τίτλος «σερ») και ο Αιθίοπας Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ έτρεξαν για λίγο παρέα στον στίβο της ζωής, καβγάδισαν και βούτηξαν στον λάκκο με τις αλληλοκατηγορίες, πολύ μακριά από το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα.

Ο εν ενεργεία δρομέας Φάραχ κατηγορείται από τον βετεράνο δρομέα Γκεμπρεσελασιέ ότι δημιούργησε επεισόδιο σε ξενοδοχείο της Αντίς Αμπέμπα, ιδιοκτησίας του δευτέρου. Σύμφωνα με τις κατηγορίες του Γκεμπρεσελασιέ, στο «αγώνισμα» που έλαβε χώρα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου πρωταγωνίστησαν τα «χρυσά» πόδια του Φάραχ: όμως δεν έτρεξαν για την τιμή, αλλά κλότσησαν άτιμα – κάποιον προπονητή του ξενοδοχείου και μία αθλήτρια.

«Ο σερ Mo Φάραχ φέρεται να κλότσησε μια αθλήτρια σε ένα γυμναστήριο του ξενοδοχείου, αφού κατηγόρησε τον προπονητή της ότι αντέγραψε το δικό του πρόγραμμα προπόνησης» γράφουν οι λονδρέζικοι Times.

Ο αιθίοπας ολυμπιονίκης- ξενοδόχος, Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ (Wikipedia)

Ο τετράκις ολυμπιονίκης Φάραχ, προτού συμμετάσχει στο «αγώνισμα των λακτισμάτων» του ξενοδοχείου, είχε προπονηθεί στην ένταση καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα κλοπής κατά την εκεί διαμονή του αλλά και θύμα της αδιαφορίας των υπευθύνων όταν προσέτρεξε για βοήθεια.

Ο δις ολυμπιονίκης Γκεμπρεσελασιέ του απάντησε ότι ασκεί εκβιασμό ενώ έχει επιτεθεί κιόλας με κλοτσιές στην κοπέλα. Μάλιστα δήλωσε ότι η προσωπική παρέμβασή του απέτρεψε την εμπλοκή της αστυνομίας στην υπόθεση (της κλοτσοπατινάδας).

Εκατέρωθεν καταγγελίες

Οι καταγγελίες του Φάραχ αφορούν κλοπή συναλλάγματος με αξία ίση προς 2.600 λίρες Αγγλίας, ενός ρολογιού Tag Heuer και δύο κινητών τηλεφώνων. Ο ίδιος δε, δηλώνει την απογοήτευσή του από τη συμπεριφορά του βετεράνου πρωταθλητή.

Η πλευρά Γκεμπρεσελασιέ ανακοίνωσε ότι θεωρεί τη στάση του Φάραχ «πράξη εκβιασμού» με σκοπό την «αμαύρωση της φήμης και της εργασίας του» και ότι τον λόγο πλέον έχουν οι δικηγόροι. Επιπλέον κατηγόρησε τον Φάραχ ότι λέει όσα λέει «για να μην πληρώσει τον έτσι και αλλιώς φιλικό λογαριασμό του στο ξενοδοχείο», ύψους 2.320 λιρών Αγγλίας.

Φυσικά ο Φάραχ αποκρούει τις παραπάνω αιτιάσεις. Ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι «ο Μο είναι απογοητευμένος από τη συνεχιζόμενη απροθυμία του ξενοδοχείου και του ιδιοκτήτη του να αναλάβουν την ευθύνη για αυτή τη ληστεία. Ο Mo αμφισβητεί όλους αυτούς τους ισχυρισμούς οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από την κλοπή που διέπραξαν μέλη του ξενοδοχείου χρησιμοποιώντας αντικλείδι. Οι αστυνομικές εκθέσεις επιβεβαιώνουν το περιστατικό και το ξενοδοχείο παραδέχθηκε την ευθύνη όταν ήλθε σε επαφή με τον νομικό σύμβουλο του Mo. Το ξενοδοχείο προσφέρθηκε ακόμη να καταβάλει το κλεμμένο ποσό στον Mo. Παρά τις πολλές προσπάθειες να συζητηθεί αυτό το ζήτημα ιδιωτικά με τον κ. Γκεμπρεσελασιέ, αυτός δεν απάντησε. Πάντως τώρα καλούμε αυτόν ή τη νομική του ομάδα να έρθει σε επαφή, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα».

Το ζήτημα λοιπόν εκκρεμεί, μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να επιβάλει στον Φάραχ κυρώσεις η βρετανική Ομοσπονδία Στίβου, αν αποδειχθεί ότι είναι αληθείς οι κατηγορίες του Γκεμπρεσελασιέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...