312
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Δικαστές και εισαγγελείς επιδοκιμάζουν τις δηλώσεις Μητσοτάκη – τι έγινε στη συνάντηση με την ΕΔΕ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 13:45
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Δικαστές και εισαγγελείς επιδοκιμάζουν τις δηλώσεις Μητσοτάκη – τι έγινε στη συνάντηση με την ΕΔΕ [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2019, 13:45

Την ικανοποίηση της από τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα το προεδρείο της με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

«Αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο» της Δικαιοσύνης, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και παράλληλα γνωστοποιείται ότι από την πλευρά της ΕΔΕ παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ  

«Πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση του προεδρείου ης Νεας Δημοκρατίας, συνάντηση με το προεδρείο της ‘Ενωσης μας. Συζητήθηκαν θεματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής της με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο της.

Υπήρξε γόνιμος διάλογος και τονίστηκε εκ μέρους μας η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος σε θέματα Δικαιοσύνης. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την τελευταία ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη».

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντηση της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης  να υπερασπιστούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία τους και να επιτελέσουν το καθήκον τους απερίσπαστοι, χωρίς να υποκύπτουν σε κανενός είδους πολιτική πίεση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση για τις τελευταίες επιθέσεις Πολάκη σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων, καλώντας προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει δημοσίως τέτοιου είδους συμπεριφορές ώστε να μην επαναληφθούν.

«Καλώ προσωπικά τον Πρωθυπουργό να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του -τις οποίες δυστυχώς δεν καταδικάζει- οι οποίες στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά δικαστικούς λειτουργούς και δημιουργούν ένα πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας. 

Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας. Αυτός ο ολισθηρός δρόμος θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να σταματήσει με συλλογική αντίδραση όλων των εμπλεκομένων: των λειτουργών της Δικαιοσύνης αλλά και των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ώστε να πουν επιτέλους ένα μεγάλο “όχι” σε αυτές τις πρακτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...