289
Ο Νίκος Δένδιας, φορώντας τη μάσκα με το σήμα του Παναθηναϊκού, κατά την υποδοχή της ισπανίδας ομολόγου του στο υπουργείο Εξωτερικών | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Δένδιας: Ο Πούσκας, ο Ντέταρι και γιατί φόρεσε μάσκα με το σήμα του Παναθηναϊκού

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 18:33
Ο Νίκος Δένδιας, φορώντας τη μάσκα με το σήμα του Παναθηναϊκού, κατά την υποδοχή της ισπανίδας ομολόγου του στο υπουργείο Εξωτερικών
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Δένδιας: Ο Πούσκας, ο Ντέταρι και γιατί φόρεσε μάσκα με το σήμα του Παναθηναϊκού

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 18:33

Είπε πολλά και ενδιαφέροντα στη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για τα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο (εδώ). Σε ένα ξεχωριστό σημείο της παρουσίας του στο στούντιο της ΕΡΤ1, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας κλήθηκε να εξηγήσει για την έβαλε μάσκα με το έμβλημα του Παναθηναϊκού όταν υποδέχθηκε την Τρίτη την ισπανίδα ομόλογό του, Γκονθάλεθ Λάγια.

Μάλιστα η «ανάκριση» από τον Δημήτρη Κοτταρίδη της ΕΡΤ1 ήταν αρκετά «επιθετική»: ο παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής φόρεσε μάσκα με έμβλημα του Ολυμπιακού.

Ο κ. Δένδιας εξήγησε πως έχει προσωπική σχέση με την Γκονθάλεθ Λάγια –«επιδιώκω να έχω προσωπικές σχέσεις με όλους τους υπουργούς Εξωτερικών» σημείωσε– και αποκάλυψε πως η ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών και η οικογένειά της «έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις με ομάδα που οι φίλαθλοί της έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό (τη Ρέαλ Μαδρίτης)». Στη συνέχεια εξήγησε ότι «η αθλητική διπλωματία» που «είναι κομμάτι των προσωπικών σχέσεων» και «το δέσιμο των ανθρώπων έχει εξαιρετική σημασία για τη χώρα».

Αναλύνοντας μάλιστα περαιτέρω τον ρόλο της «ποδοσφαιρικής διπλωματίας», ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι «όταν είχε έρθει ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών στην Αθήνα εδώ και 15 ημέρες, μου έφερε σαν δώρο μανικετόκουμπα με τον Φέρεντς Πούσκας (προπονητή του ΠΑΟ στην εποποιία του Γουέμπλεϊ)». Και προσέθεσε ότι «για να του επιστρέψω τη χειρονομία, θα του πάω μανικετόκουμπα με τον Λάγιος Ντέταρι».

Οσο για την κίνηση του δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης να φορέσει μάσκα του Ολυμπιακού, ο υπουργός αντέδρασε λέγοντας πως αν τη φοράει ενόψει του αγώνα της 6ης Αυγούστου μεταξύ Ολυμπιακού και Γουλβς, στηρίζει κι εκείνος τον Ολυμπιακό.

«Κι εγώ μαζί σας, παίζει ελληνική ομάδα, θα είμαστε με τον Ολυμπιακό», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε πως «πρέπει να είσαι σοβαρός και να κάνεις τη δουλειά σου και να μην είσαι σοβαροφανής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...