315
Εικόνα από τα επεισόδια του Σαββάτου | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολυτεχνείο: Μέλος του Ρουβίκωνα αλλά και… 13χρονος Παλαιστίνιος στους 19 συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2018, 10:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/11/2018, 18:00
Εικόνα από τα επεισόδια του Σαββάτου
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολυτεχνείο: Μέλος του Ρουβίκωνα αλλά και… 13χρονος Παλαιστίνιος στους 19 συλληφθέντες

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2018, 10:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/11/2018, 18:00

Στη σύλληψη 19 ατόμων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε αργά το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Από τους 19 συλληφθέντες, οι 15 είναι Ελληνες (μεταξύ τους ένας 28χρονος που έχει προσαχθεί τέσσερις φορές για συμμετοχή σε δράσεις του Ρουβίκωνα) και οι 4 αλλοδαποί, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας. Ειδικότερα, από τους 15 ημεδαπούς, οι 14 είναι άνδρες, ηλικίας 17-38 ετών, ενώ η γυναίκα 25 ετών. Επίσης, από τους 4 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, οι δύο είναι ανήλικοι, ηλικίας 13 και 17 ετών. Ειδικότερα, ο 13χρονος είναι Παλαιστίνιος και ο 17χρονος Ρουμάνος, ενώ οι άλλοι δύο, 30 ετών, από την Αλβανία και το Αφγανιστάν, αντίστοιχα.

Σε βάρος έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Για μία δεύτερη ομάδα επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα. Οι κατηγορίες για αυτούς αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες, ενώ ενώπιον του οδηγήθηκαν συνολικά 14 από τους συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, έπειτα από την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μία από τις προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη και οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Νωρίτερα το Σάββατο, ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, ενώ με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή εκτόξευαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν με χημικά και κρότου-λάμψης.

Στην Πάτρα, επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης. Εγιναν πέντε προσαγωγές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...