274
Τι θα έκανε ο Τραμπ χωρίς το Twitter; Ισως δεν αργήσουμε να το δούμε και αυτό | REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Μπορεί το Twitter να κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 09:32
Τι θα έκανε ο Τραμπ χωρίς το Twitter; Ισως δεν αργήσουμε να το δούμε και αυτό
| REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Μπορεί το Twitter να κλείσει τον λογαριασμό του Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 09:32

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Twitter δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσει ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ, αν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος συνεχίσει να δημοσιεύει εμπρηστικά μηνύματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς της πλατφόρμας.

Ο διευθυντής στρατηγικής δημόσιας πολιτικής του Twitter, Νικ Πικλς, σε μια ακρόασή του στο βρετανικό Κοινοβούλιο, είπε την Πέμπτη ότι τα tweet του Τραμπ εξετάζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως και τα υπόλοιπα. «Κάθε φορά που αναρτάται το μήνυμα ενός χρήστη και μας επισημαίνεται, το εξετάζουμε με βάση τους κανόνες μας», είπε μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι αρμόδια για τα ψηφιακά μέσα.

Οι βουλευτές ρώτησαν δύο φορές τον Πικλς αν αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του αμερικανού προέδρου μπορεί να κλείσει, αν συνεχίσει να παραβιάζει τους κανόνες. «Ολοι οι λογαριασμοί στο Twitter υπόκεινται στους κανόνες του Twitter», απάντησε και τις δύο φορές.

Ο λογαριασμός @realDonaldTrump είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους σε ακολούθους στο Twitter, με 81,8 εκατομμύρια, αλλά και περισσότερα από 45.000 μηνύματα.

Ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος έχει έρθει σε ρήξη με τον ιστότοπο, αφού σε δύο αναρτήσεις του σχετικές με την επιστολική ψήφο, μπήκε η επισήμανση «επαληθεύστε τα γεγονότα».

Αμέσως μετά, το Twitter «κάλυψε» ένα μήνυμα του Τραμπ με το αιτιολογικό ότι παραβίαζε τους κανόνες του, επειδή «εξυμνούσε τη βία». «Οταν αρχίζουν οι λεηλασίες, ξεκινούν τα πυρά», έγραφε ο Τραμπ με αφορμή τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Αντιθέτως, το Facebook, η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, έχει αποφασίσει να μην επισημαίνει, ούτε να λογοκρίνει τα μηνύματα του Τραμπ, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς από τους εργαζομένους του, οι οποίοι προχώρησαν σε μια στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.