175
Από τη συνάντηση Ομπάμα-Μέρκελ στη Σύνοδο των χωρών της G7, στη Βαυαρία, στις 7 Ιουνίου 2015 | German Federal Government / SOOC

Bild: «Πιέσεις Ομπάμα στη Γερμανία για τη διάσωση της Ελλάδας»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 20:24
Από τη συνάντηση Ομπάμα-Μέρκελ στη Σύνοδο των χωρών της G7, στη Βαυαρία, στις 7 Ιουνίου 2015
|German Federal Government / SOOC

Bild: «Πιέσεις Ομπάμα στη Γερμανία για τη διάσωση της Ελλάδας»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2017, 20:24

Γερμανός διπλωμάτης αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από το παρασκήνιο με φόντο την ελληνική κρίση σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild. Κι όλα αυτά την ημέρα της συνάντησης της Ανγκελα Μέρκελ με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το βράδυ της Παρασκευής.

«Στην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Ομπάμα ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει. Ζητούσε (από τη Γερμανία) να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσης – υπό το φόβο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», ανέφερε στην εφημερίδα ο διπλωμάτης.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος δεν φείδεται κριτικής κατά του τέως προέδρου των ΗΠΑ: «Ο Ομπάμα ήταν ένας πρόεδρος που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής από ό,τι στους αντιπάλους της Αμερικής».

«Και τώρα, ο Tραμπ. Μια συνάντηση που είναι εξίσου σημαντική για την καγκελάριο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ», τονίζει η εφημερίδα. «Στην Ευρώπη, μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εσωτερική πολιτική», λέει στην Bild πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά «το αντίθετο ισχύει. Στις ΗΠΑ ανησυχούμε για την αστάθεια στην Ευρώπη και την άνοδο των λαϊκιστών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...