300
Ο Μπρους και η σύζυγός του, Πάτι Σκιάλφα | .

Προεκλογικό σποτ του Μπάιντεν υπό τους ήχους του Μπρους Σπρίνγκστιν

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 21:20
Ο Μπρους και η σύζυγός του, Πάτι Σκιάλφα
|.

Προεκλογικό σποτ του Μπάιντεν υπό τους ήχους του Μπρους Σπρίνγκστιν

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 21:20

Οταν ο Μπρους Σπρίνγκστιν το καλοκαίρι του 2ο02 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «The Rising» (Η Αναγέννηση), δεν είχε ασφαλώς κατά νου του πως 18 χρόνια μετά, το φερώνυμο του άλμπουμ τραγούδι, θα χρησίμευε ως υπόκρουση στο προεκλογικό σποτ του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Το άλμπουμ του «Αφεντικού» αναφερόταν στην επαύριο των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου και επιχειρούσε να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας στην δοκιμαζόμενη Αμερική -και το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα.

Θέλει να δει τις ΗΠΑ να αναγεννιούνται.

Οχι με ηγέτη τον Τραμπ, αλλά τον Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ο 72χρονος μουσικός στηρίζει ολόψυχα, γι’ αυτό και του δάνεισε, άλλωστε, και το τραγούδι του.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών, Μπάιντεν και Σπρίνγκστιν ανάρτησαν από κοινού ένα βίντεο κλιπ που «δένει» με το συγκεκριμένο τραγούδι.

Σε αυτό, για τρεισήμισι λεπτά, περνάει από τα μάτια του θεατή η Αμερική των τελευταίων μηνών – μια χώρα που έχει πληγεί εξίσου από τον κορονοϊό, αλλά και τις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το κλιπ αρχίζει με σκηνές από άδειους δρόμους, σταθμούς και γήπεδα λόγω του κορονοϊού και συνεχίζει με πορείες και επεισόδια για τον Φλόιντ.

Μάλιστα, στο βίντεοκλιπ (στο 2:30) εμφανίζεται και ο ίδιος ο Σπρίνγκστιν μαζί με την σύζυγο του, Πάτι Σκιάλφα.

Ο ίδιος ο τραγουδιστής είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι «με 100.000 και πλέον Αμερικανούς να πεθαίνουν και την άδεια, ντροπιαστική απάντηση από τους ηγέτες μας, έχω απλώς τσαντιστεί πολύ. Αυτές οι ζωές άξιζαν καλύτερα από το να είναι απλά ένα στατιστικό νούμερο σε μια απέλπιδα προσπάθεια του νυν προέδρου μας να επανεκλεγεί. Πρόκειται για εθνική ντροπή».

Και, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια με την Χίλαρι Κλίντον, έτσι και τώρα ο Σπρίνγκστιν αποφάσισε να στηρίξει τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του Νοεμβρίου…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...