210
|

Astypalea, Smart and Sustainable Island: Μια φωτογραφία από το μέλλον πριν από το μέλλον σήμερα

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 13:47

Astypalea, Smart and Sustainable Island: Μια φωτογραφία από το μέλλον πριν από το μέλλον σήμερα

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 13:47

Σε εφαρμογή τίθεται την Τετάρτη το πρόγραμμα της «πράσινης» Αστυπάλαιας, με τον Πρωθυπουργό να παρίσταται στην τελετή των εγκαινίων.

«Θα παρουσιάσουμε στον Πρωθυπουργό και στους υπόλοιπους υπουργούς καλεσμένους μας τι πρόοδο έχουμε κάνει στο 7μηνο που πέρασε και τι μέλλει να γίνει», δήλωσε στο Μega o υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα πενταετούς διάρκειας με τέσσερις πυλώνες, που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και τους φορτιστές, την κατάργηση των diesel γεννητριών με υβριδικά συστήματα παραγωγής ενέργειας, τις συγκοινωνίες α λα καρτ- δηλαδή να μπορείς να καλείς το λεωφορείο 24 ώρες το 24ωρο στο σημείο που είσαι για να σε πάει στο σημείο που θέλεις να πας- και τέλος την αυτόνομη οδήγηση (κάτω το βίντεο της παρουσίασής του).

«Είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο έχει πάρει την προσοχή του κόσμου σε όλο τον πλανήτη και η δική μου έκφραση με την οποία το περιγράφω είναι “μια φωτογραφία από το μέλλον πριν από το μέλλον σήμερα”», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης.

«Και με αυτόν τον τρόπο», υπογράμμισε, «με ένα μικρό πρόγραμμα, καταξιώνεται η Ελλάδα ως ένας τόπος που μπορεί κανείς να επενδύσει, να συνομιλήσει, να συνεννοηθεί και να βρει ένα περιβάλλον, στο οποίο να μπορεί να υλοποιήσει τα πλάνα και τα σχέδια του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...