196
Φωτογραφία από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αυτοδιοικητικούς των νησιών του ΒΑ Αιγαίου | INTIMEnews

Μουτζούρη απόντος η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς των νησιών

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 18:34
Φωτογραφία από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αυτοδιοικητικούς των νησιών του ΒΑ Αιγαίου
|INTIMEnews

Μουτζούρη απόντος η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς των νησιών

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 18:34

Ξεκίνησε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης (αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι) από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για την «πυροσβεστική» πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού σε μία ύστατη προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση εξέγερσης που επικρατεί στα νησιά μετά την επέμβαση των ΜΑΤ για την απρόσκοπτη έναρξη των εργασιών κατασκευής των κλειστών κέντρων υποδοχής αιτούντων ασύλου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Αρη Χατζηκομνηνό, στη σύσκεψη προσκλήθηκε τελικά  –παρά το βίντεο-ντροπή της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη– και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης που το πρωί επέβλεψε την αποχώρηση των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, με τη δικαιολογία ότι η πτήση του ακυρώθηκε εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών!

Στη συνάντηση, εκτός από τον κ. Χατζηκομνηνό συμμετέχουν ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και οι δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος, και Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης. Επίσης παρών είναι και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος (στον δικό του δήμο είναι η επιταγμένη έκταση για το κλειστό κέντρο).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...