291
Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ | Dennis Williamson / Robert Habeck

Αρχηγός των γερμανών Πρασίνων: «Λάθη και μίση – τέρμα τα social media»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 15:59
Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ
|Dennis Williamson / Robert Habeck

Αρχηγός των γερμανών Πρασίνων: «Λάθη και μίση – τέρμα τα social media»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2019, 15:59

Eνας από τους προέδρους των Πρασίνων της Γερμανίας, o Ρόμπερτ Χάμπεκ, αποφάσισε να απαρνηθεί Twitter και Facebook, με τον σύντομο και πλέον viral αποχαιρετισμό, «Bye Bye Twitter Und Facebook».

Πρόκειται για τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από τα δύο συγκεκριμένα εργαλεία δουλειάς και επικοινωνίας, καθώς έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και είδε τις προσωπικές του συνομιλίες και επαφές να εκτίθενται, αλλά και επειδή, όπως παραδέχτηκε με χιούμορ, είχε κάνει διάφορες γκάφες μέσα από τα tweets του.

View this post on Instagram

Der Traum eines wahlkämpfenden Parteivorsitzenden: zwischen Pressegespräch und #townhall #workout ?

A post shared by Robert Habeck (@robert.habeck) on

«Αρχίζω να βαριέμαι το Twitter. Δεν υπάρχει άλλο μέσο που συγκεντρώνει τόσο μίσος, κακία και προπαγάνδα» έγραψε ο ίδιος, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του και από τις δύο πλατφόρμες, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Ο Χάμπεκ ήταν ένα από τα πρώτα θύματα κυβερνοεπίθεσης, που είδε με τρόμο ιδιωτικές συνομιλίες που είχε με μέλη της οικογένειάς του να δημοσιεύονται παντού στο Ιντερνετ. Επιφανή μέλη σχεδόν όλων των γερμανικών κομμάτων έχουν δει τους αριθμούς τηλεφώνων τους, τα στοχεία των πιστωτικών καρτών τους και προσωπικές συνομιλίες τους να εκτίθενται. Μόνο το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» δεν έπεσε θύμα της συγκεκριμένης κυβερνοεπίθεσης, γεγονός που βάζει πολλούς σε σκέψεις σχετικά με τους υποκινητές.

Οι κλεμμένες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν μέσω Twitter λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2018.

Οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν χθες Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018 ότι έχουν συλλάβει έναν εικοσάχρονο άνδρα, ο οποίος ομολόγησε πως είναι ο χάκερ που κρυβόταν πίσω από όλα αυτά.

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο Χάμπεκ σχολίασε: «Οπως όλα δείχνουν κι από ατοπήματα που έχω κάνει στο παρελθόν μέσα από tweets μου, το Twitter μού βγάζει τον χειρότερο εαυτό μου: με κάνει πιο επιθετικό, πιο φωνακλά, πιο πολεμοχαρή… Ενιωσα την ανάγκη να βγω από όλα αυτά για να ξαναβρώ τον εαυτό μου».

Ο ίδιος πάντως, κράτησε τον λογαριασμό του στο Instagram, καθώς το θεωρεί πιο «φιλικό» ως μέσο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...