154
Σκηνικό καταστροφής στο λιμάνι της Βηρυτού | REUTERS/Thaier Al-Sudani

Αποστολή βοήθειας από την Ελλάδα και την Κύπρο στον Λίβανο

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 10:43
Σκηνικό καταστροφής στο λιμάνι της Βηρυτού
|REUTERS/Thaier Al-Sudani

Αποστολή βοήθειας από την Ελλάδα και την Κύπρο στον Λίβανο

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2020, 10:43

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής απέπλευσε για τον Λίβανο το αρματαγωγό «Ικαρία» μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έκρηξης της 4ης Αυγούστου.

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν αιτήματος της Κύπρου, το αρματαγωγό θα φορτώσει υλικά και από το λιμάνι της Λεμεσού με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία την κυβέρνηση του Λιβάνου.

Κατά την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι της Βηρυτού, έχουν δοθεί -και θα εφαρμόζονται από όλους τους επιβαίνοντες- συγκεκριμένες οδηγίες και πρωτόκολλα για την προστασία από την πανδημία COVID-19 σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τη σχετική εντολή για την εν λόγω αποστολή έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μετά από έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.