219
Κρανίου τόπος η Βηρυτός εδώ και μερικά 24ωρα... | Reuters

Πρόεδρος Λιβάνου: Πιθανή μια ρουκέτα ή μια βόμβα η αιτία για την έκρηξη

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2020, 11:56
Κρανίου τόπος η Βηρυτός εδώ και μερικά 24ωρα...
|Reuters

Πρόεδρος Λιβάνου: Πιθανή μια ρουκέτα ή μια βόμβα η αιτία για την έκρηξη

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2020, 11:56

Ο πρόεδρος του Λιβάνου βλέποντας τον λαό να έχει ξεσηκωθεί εναντίον της κυβέρνησης, λόγω των ευθυνών που (θεωρεί ότι) έχει στην πρόσφατη πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, προσπαθεί τώρα να βρει ένα νέο, βολικό αφήγημα, προκειμένου να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών του.

Ετσι, ο πρόεδρος Μισέλ Αούν δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με την φονική έκρηξη στην αποθήκη του λιμανιού της Βηρυτού εξετάζει αν αυτή προκλήθηκε από αμέλεια, από ατύχημα ή από πιθανή εξωτερική παρέμβαση, όπως ανέφερε το γραφείο του επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Η αιτία δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας», δήλωσε σε σχόλιά του που φιλοξένησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε το γραφείο του.

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα σχετικά με την έκρηξη της Τρίτης σε μια αποθήκη όπου φυλασσόταν ένα πολύ εκρηκτικό υλικό διεξάγεται σε τρία επίπεδα. «Καταρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό… δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα… και τρίτον η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη».

«Ζήτησα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθευτεί, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.