409
Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας | ΙΝΤΙΜEnews

«Ηρακλής» και χρεώσεις τραπεζών στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 08:38
Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας
|ΙΝΤΙΜEnews

«Ηρακλής» και χρεώσεις τραπεζών στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2019, 08:38

Το θέμα της αύξησης των τραπεζικών χρεώσεων (ακόμα και για ηλεκτρονικές συναλλαγές) που ήδη έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των πελατών τους, αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα στις 13.30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών στο Μαξίμου.

Επί τάπητος θα τεθεί και το φιλόδοξο σχέδιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων «Ηρακλής»  που αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Η αύξηση των χρεώσεων στην οποία προέβησαν εσχάτως οι τράπεζες  έχει προκαλέσει την ενόχληση της κυβέρνησης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, να παίρνει θέση και να λέει ότι «η αύξηση φάνηκε σαν να ήταν συνεννοημένη», καλώντας τα πιστωτικά ιδρύματα να αφουγκράζονται περισσότερο την κοινωνία.  «Πρέπει να βρείτε τρόπο να το τακτοποιήσετε», ήταν η παραίνεση του υπουργού στο 11ο Risk and Management Compliance Forum  προς στα στελέχη των τραπεζών.

Από το βήμα του Economist, o ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για άδικες χρεώσεις.

«Θα συναντηθώ με τις ηγεσίες των πιστωτικών ιδρυμάτων για να αντιμετωπιστούν κάποιες άδικες χρεώσεις που ανακοινώθηκαν. Για παράδειγμα να πληρώνει κάποιος επιπλέον κόστος για να  μάθει, απλώς, την κίνηση του λογαριασμού του. Ή να επιβαρύνεται ένας νησιώτης που αναγκαστικά εξυπηρετείται από το ΑΤΜ μιας τράπεζας επειδή στο χωριό του δεν υπάρχει άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ταυτίζει το «υγιές τραπεζικό σύστημα» με την «υγιή συμπεριφορά των τραπεζών στους πελάτες που τις στηρίζουν».

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και η λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Το προανήγγειλε άλλωστε την περασμένη Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως «όταν διευρύνεται ο όγκος των ηλεκτρονικών συναλλαγών το διοικητικό κόστος των τραπεζών πέφτει. Επομένως», διεμήνυσε, «αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι μειώσεις και όχι αυξήσεις στις χρεώσεις».

Το παρών στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα δώσουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Bασίλης Ψάλτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης και η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Aπό την κυβέρνηση, στη συνάντηση θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Aδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Aκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...