200
|

Απέναντι στον ανθρώπινο πόνο: Οταν η ρεπόρτερ του Open Ευλαμπία Ρέβη έβαλε τα κλάματα στην Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 09:11

Απέναντι στον ανθρώπινο πόνο: Οταν η ρεπόρτερ του Open Ευλαμπία Ρέβη έβαλε τα κλάματα στην Εύβοια

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 09:11

Μπορείς να παραμείνεις ψύχραιμος, αμέτοχος, απαθής, «επαγγελματίας», όταν ζεις από κοντά μια τραγωδία επί μέρες και νύχτες ατελείωτες; Δεν μπορείς. Εκτός και αν έχεις την ικανότητα να βγάλεις το ανθρώπινο από τον άνθρωπο.

H Ευλαμπία Ρέβη, ρεπόρτερ του Open στο πεδίο της εθνικής καταστροφής στη βόρεια Εύβοια, δεν μπόρεσε να το κάνει. Εχοντας απέναντί της έναν ηλικιωμένο που δεν είχε φύγει από το χωριό του στη Γαλατσώνα, έζησε και μετέδωσε ένα κομμάτι αυτής της απίστευτης τραγωδίας που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας στη μαρτυρική Εύβοια.

Στην αρχή προσπαθεί να τον πείσει να φύγει, αφού έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, αλλά εκείνος δεν θέλει να αφήσει απροστάτευτο το σπίτι του.

Η φωνή του ηλικιωμένου βγαίνει με δυσκολία καθώς φαίνεται να έχει κλείσει από τους καπνούς. Η δημοσιογράφος ψάχνει να του δώσει μια μάσκα.

«Δεν μπορώ να μιλήσω. Ρίχνω νερό στο σπίτι από το μεσημέρι. Δεν κοιμάμαι. Φοβάμαι για το σπίτι όχι για μένα», λέει και η ρεπόρτερ του απαντάει: «Ναι, αλλά πρέπει να φύγετε, έχετε αναπνευστικά προβλήματα». Και εκείνος λέει: «Και πού να πάω;».

Ο παππούς ξεσπάει σε κλάματα ευχαριστώντας την και την αγκαλιάζει. Η ρεπόρτερ του Open –μέλος και αυτή της μεγάλης και κατασυκοφαντημένης δημοσιογραφικής οικογένειας, ας μην το ξεχνάμε– λυγίζει. Και βάζει τα κλάματα στον «αέρα»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...