211
Αν και δύσκολη η συγκρότηση κοινοβουλευτικής συμμαχίας με ιδεολογικό πρόσημο, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο πίεσης προς το ΚΙΝΑΛ | INTIMEnews

Αντιπολίτευση με άσυλο και απλή αναλογική – το… «σκληρό ροκ» Τσίπρα και το σχέδιο πλαγιοκόπησης του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 11:25
Αν και δύσκολη η συγκρότηση κοινοβουλευτικής συμμαχίας με ιδεολογικό πρόσημο, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο πίεσης προς το ΚΙΝΑΛ
|INTIMEnews

Αντιπολίτευση με άσυλο και απλή αναλογική – το… «σκληρό ροκ» Τσίπρα και το σχέδιο πλαγιοκόπησης του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 11:25

Με το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου και της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση στην «εμπροσθοφυλακή» της αντιπολιτευτικής γραμμής του, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να εξαπολύσει την πρώτη μεγάλη επίθεση στη ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα να στριμώξει στα σχοινιά από νωρίς το Κίνημα Αλλαγής (που ήδη δείχνει να κάνει στροφή 180 μοιρών για την κατάργηση του ασύλου) .

Αλλωστε, αμφότερα τα ζητήματα έχουν έντονο ιδεολογικό στίγμα και πεποίθηση της Κουμουνδούρου είναι ότι αναδεικνύουν την αριστερή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄αυτό και όπως γράφουν στο σημερινό τους φύλλο «Τα ΝΕΑ», στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν με πολιορκητικό κριό το άσυλο δύναται να δημιουργηθεί υπό προϋποθέσεις ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ.

«Το θέμα του ασύλου θα προσδιορίσει και το είδος, το ύφος και το επίπεδο της όποιας, έστω και έμμεσης, συναντίληψης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ σε μια σειρά κρίσιμα νομοσχέδια. Εξάλλου υπάρχουν διαφορές υπαρκτές, αλλά υπό προϋποθέσεις, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να δημιουργηθεί, κατά περίσταση, ένα κοινοβουλευτικό μέτωπο σε διάφορες συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακόμα όμως και θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο -όπως είναι διαμορφωμένο το σκηνικό- να καταφέρει να διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτική συμμαχία με το ΚΙΝΑΛ τόσο για το άσυλο όσο και για την απλή αναλογική, η πίεση που θα ασκήσει ο Αλέξη Τσίπρας για αντιπολίτευση με αριστερό πρόσημο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η συνέχεια στα έδρανα της Βουλής…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...