579
H στιγμή που το αγροτικό των Κρητικών καβαλάει το λευκό ΙΧ που είχαν νοικιάσει οι τουρίστες | ΥοuΤube

Ανακουφισμένοι από τη σύλληψη των δύο Κρητικών οι γερμανοί τουρίστες – καρέ καρέ η κατάληξη της άγριας καταδίωξης

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2022, 10:10
H στιγμή που το αγροτικό των Κρητικών καβαλάει το λευκό ΙΧ που είχαν νοικιάσει οι τουρίστες
|ΥοuΤube

Ανακουφισμένοι από τη σύλληψη των δύο Κρητικών οι γερμανοί τουρίστες – καρέ καρέ η κατάληξη της άγριας καταδίωξης

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2022, 10:10

Με μεγάλη ανακούφιση υποδέχτηκαν οι γερμανοί τουρίστες την είδηση της σύλληψης των δύο Κρητικών που τους καταδίωξαν με μανία την περασμένη Παρασκευή στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, εμβολίζοντας το νοικιασμένο ΙΧ τους. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση, πάντως, αρνούνται την ευθύνη για το επεισόδιο και μάλιστα υπέβαλαν μήνυση σε βάρος των Γερμανών για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε κανένα μαχαίρι στο περιστατικό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που έδωσε στη δημοσιότητα και το βίντεο της επίθεσης στον Μυλοπόταμο και συγκεκριμένα την κατάληξη της καταδίωξης στο χωριό Πέραμα (δείτε το βίντεο κάτω), ο 38χρονος που παραμένει κρατούμενος, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη (βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη) και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για επίθεση με ρόπαλο σε βάρος 26χρονου.

Ο 36χρονος συγκατηγορούμενός του αφέθηκε ελεύθερος καθώς τον βαρύνουν πλημμεληματικές κατηγορίες και όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, είχε κατηγορηθεί και αυτός στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών (του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι).

«Νιώθουμε ανακούφιση, επειδή είναι ένα μέτρο ασφαλείας για εμάς, για να βγούμε έξω, θα νοικιάζουμε μηχανάκια σήμερα, αλλά είναι ένα μέτρο ασφαλείας και για την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους που ζουν στην Κρήτη», δήλωσε μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο Κρις, ένα από τα μέλη της οικογένειας των Γερμανών που δέχθηκε την επίθεση.

Παράλληλα διέψευσε τον ισχυρισμό των δύο κατηγορούμενων ότι ήταν οι Γερμανοί που ξεκίνησαν τον καβγά και τους χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο,

«Αυτός ξεκίνησε τον καβγά, αυτός μου έδωσε μπουνιά από το παράθυρο, συνεπώς αυτός προκάλεσε το περιστατικό», είπε ο γερμανός τουρίστας στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Επρεπε να το διαχειριστώ, προσπάθησα να βοηθήσω την οικογένειά μου, να σώσω την οικογένειά μου εκείνη τη στιγμή, η αδελφή μου άρχισε να ουρλιάζει», δήλωσε ένας ακόμη από τους επιβαίνοντες στο νοικιασμένο ΙΧ.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Διονύσης Βέρρας, στάθηκε στον ισχυρισμό των Γερμανών ότι ο ένας από τους δύο άνδρες που τους επιτέθηκαν, τράβηξε μαχαίρι. «Σαν πραγματικό περιστατικό το μαχαίρι δεν έχει λάβει χώρα, δεν έχει συμβεί, δεν έχει βρεθεί κανένα μαχαίρι. Πρόκειται για μία δίωξη υπερβολική και για ένα συμβάν που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Κρις όμως επιμένει: «Υπήρχε μαχαίρι, ελπίζω οι ντόπιοι να το είδαν, υπήρχαν μάρτυρες, υπήρχαν πολλοί ντόπιοι στην περιοχή που είδαν το συμβάν».

Σύμφωνα με την κατάθεση των Γερμανών, η αρχή έγινε από τον 38χρονο οδηγό του αγροτικού οχήματος. Κατά δήλωσή τους, όταν του ζήτησαν τα στοιχεία του για τη ζημιά στο νοικιασμένο ΙΧ, εκείνος κατέβηκε από το όχημά του και έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο του 25χρονου τουρίστα που καθόταν στη θέση του συνοδηγού με ανοιχτό παράθυρο. Τότε, έτερος νεαρός επιβαίνων στο ΙΧ (25 ετών) βγήκε από το αυτοκίνητο και ανταπέδωσε το χτύπημα.

Στη συμπλοκή μπήκε και ο 36χρονος συνοδηγός του αγροτικού που πιάστηκε στα χέρια με τον 25χρονο Γερμανό. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 38χρονος φέρεται να πήγε στο όχημά του και αφού πήρε ένα μαχαίρι, να κινήθηκε απειλητικά κατά των Γερμανών.

Τρομοκρατημένοι, εκείνοι μπήκαν στο ενοικιαζόμενο και έβαλαν μπροστά για να φύγουν, για να ακολουθήσει η άγρια καταδίωξη μέχρι το Πέραμα.

Εκεί φαίνεται καθαρά στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ να χτυπάει πολλές φορές το αγροτικό το λευκό αυτοκίνητο των Γερμανών, καθώς και ένα τρίτο όχημα που έτυχε να περνάει εκείνη τη στιγμή από το σημείο. Στην προσπάθεια των Γερμανών να ξεφύγουν από τη μανία των δύο ανδρών, ο 38χρονος οδηγός του αγροτικού έβαλε όπισθεν και έπεσε με ορμή πάνω στο λευκό ΙΧ, καβαλώντας ουσιαστικά το καπό του.

Τα χειρότερα αποτράπηκαν χάρη στην επέμβαση περαστικών που καταφέρνουν να σταματήσουν τον 38χρονο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...