263
|

Λήξη συναγερμού για το θετικό δείγμα ντόπινγκ σε έλληνα διεθνή

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 19:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/04/2024 20:10

Λήξη συναγερμού για το θετικό δείγμα ντόπινγκ σε έλληνα διεθνή

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2024, 19:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/04/2024 20:10

Λήξη συναγερμού και με τον πλέον επίσημο τρόπο για το «θετικό» δείγμα ντόπινγκ που δήθεν προέκυψε και άνηκε σε έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας στην Τιφλίδα για τον αγώνα με τη Γεωργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα έλληνα παίκτη.

Η πληροφορία, που τελικώς διαψεύστηκε, φαίνεται πως ξεκίνησε από τον ιστότοπο dikisports.blogspot.com. Οπως τόνιζε το κείμενο, «το όνομα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, ενώ θα δημοσιοποιηθεί μόνο αν και εφόσον το δεύτερο δείγμα είναι θετικό. Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική Ελλάδος δεν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κύρωση, παρά μόνον ο παίκτης».

Λίγο αργότερα, για το συγκεκριμένο δημοσίευμα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η ΕΠΟ ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή της: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».

Τι ισχύει αν βρεθεί θετικό δείγμα

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, σε περίπτωση θετικού δείγματος σε έλεγχο ντόπινγκ ενημερώνονται ταυτόχρονα από την εταιρεία η WADA, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η ΕΟΚΑΝ, η UEFA, αλλά και ο αθλητής. Η UEFA θα ενημερώσει την εθνική ομοσπονδία προκειμένου να προχωρήσει στις διαδικασίες για τον προσωρινό αποκλεισμό του αθλητή από την αγωνιστική δραστηριότητα, σε επικοινωνία με τη λίγκα και την ομάδα του. Ο προσωρινός αποκλεισμός ισχύει μέχρι την τελεσίδικη απόφαση.

Ο αθλητής έχει δικαίωμα να ζητήσει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, το οποίο προέρχεται από την ίδια δειγματοληψία ούρων και όχι από νέο έλεγχο. Η διάρκεια της τιμωρίας εξαρτάται από την ουσία που εντοπίστηκε στο δείγμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...