294
Φωτιές και ένταση έξω από την Αμερικανική πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής | ΙΝΤΙΜΕNEWS

Μολότοφ, πετροπόλεμος και χημικά σε πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ στην αμερικανική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 21:12
Φωτιές και ένταση έξω από την Αμερικανική πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής
|ΙΝΤΙΜΕNEWS

Μολότοφ, πετροπόλεμος και χημικά σε πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ στην αμερικανική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2020, 21:12

Η διαδήλωση ήταν για τον Τζορτζ Φλόιντ, τον Αφροαμερικανό που πέθανε στα χέρια των λευκών αστυνομικών στη Μινεάπολη των ΗΠΑ — η διαδήλωση έγινε στην Αθήνα, της Ελλάδας. Και ως συνήθως είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία όπου ξέσπασαν και τα πατροπαράδοτα πια επεισόδια.

Το μοτίβο επίσης κλασικό: Η πορεία κινούνταν ειρηνικά προς την αμερικανική πρεσβεία, όταν «ομάδα διαδηλωτών» άρχισε να πετά πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίες απάντησαν με χημικά. Μετά η «χορογραφία» των επεισοδίων ολοκληρώθηκε με μαζική ρίψη μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Ηταν ενδεχομένως και αυτός ένας τρόπος να καταλάβουμε ότι η χώρα επέστρεψε στην «κανονικότητα», σε αυτήν τουλάχιστον που είχε συνηθίσει τόσα χρόνια και δεν άλλαξε με την αλλαγή της κυβέρνησης πριν από 11 μήνες.

Οι διαδηλωτές, όπως ανέφεραν  πληροφορίες από την αστυνομία που επικαλέστηκε ο ΣΚΑΪ, ήταν περίπου 3.000, ενώ «αστακό» θύμθζε η αμερικανική πρεσβεία, με τουλάχιστον 10 κλούβες ΜΑΤ.

Ετοιμοπόλεμοι «διαδηλωτές», με τη μολότοφ ανά χείρας, στη Βασ. Σοφίας. Κατά τα άλλα κανονικότητα και άλλα κυβερνητικά ευφυολογήματα (INTIMENEWS)

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Τζορτζ Φλόιντ και τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από το Σύνταγμα με σύνθημα «Ι can’t Breathe» και ως ένδειξη συμπαράστασης στους αμερικανούς πολίτες που έχουν βγει στους δρόμους φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού.

«Ίσως να αγνοούμε την πραγματικότητα τους, δεν ξέρουμε τι είναι να σε δολοφονούν για το χρώμα του δέρματός σου», αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των διοργανωτών

«Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους στην Αμερική – Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...