367
Αριστερά η Κέλσεϊ Χάτσερ κρατάει το ένα από τα δύο κορίτσια της ενώ το άλλο είναι στην αγκαλιά νοσοκόμας | instagram

Αλαμπάμα: Γυναίκα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα σε… διαφορετικές ημέρες

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2023, 17:06
Αριστερά η Κέλσεϊ Χάτσερ κρατάει το ένα από τα δύο κορίτσια της ενώ το άλλο είναι στην αγκαλιά νοσοκόμας
|instagram

Αλαμπάμα: Γυναίκα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα σε… διαφορετικές ημέρες

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2023, 17:06

Πριν από περίπου έναν μήνα είχε κυκλοφορήσει παγκοσμίως η είδηση ότι μία γυναίκα από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, η οποία έχει δύο μήτρες, ήταν έγκυος και στις δύο και περίμενε δύο κοριτσάκια.

Η 32χρονη Κέλσεϊ Χάτσερ, γράφει το BBC, πληροφορήθηκε σε ηλικία 17 ετών ότι είχε διπλή μήτρα (μήτρα διδέλφυς) – την οποία οι ειδικοί περιγράφουν ως μια σπάνια συγγενή ανωμαλία που επηρεάζει το 0,3% των γυναικών.

Και οι πιθανότητες να μείνει έγκυος και στις δύο μήτρες – μια δίδυμη εγκυμοσύνη – ήταν ακόμη μικρότερες, «μία στο εκατομμύριο» σύμφωνα με το UAB (University Of Alabama).

Και όμως η Χάτσερ κατάφερε να μπει στις εφημερίδες αφού οι γιατροί της ανακοίνωσαν την διπλή εγκυμοσύνη μετά από ένα τεστ-ρουτίνας στο οποίο είχε υποβληθεί.

Η μεγάλη στιγμή λοιπόν έφτασε και η 32χρονη γέννησε δύο δίδυμα κορίτσια και μάλιστα σε διαφορετικές ημέρες. «Τα μωρά-θαύματά μας γεννήθηκαν!», έγραψε σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram η ίδια.

Πρόσθεσε αστειευόμενη ότι τα κορίτσια «αποφάσισαν ότι από στατιστικής άποψης ήταν αρκετά σπάνια και άρα θα έπρεπε να έχουν και τα δικά τους διαφορετικά γενέθλια».

Η πρώτη, που ονομάζεται Ρόξι Λέιλα, γεννήθηκε την Τρίτη στις 7:49 μ.μ. και η αδελφή της Ρέμπελ Λέικεν γεννήθηκε την Τετάρτη στις 6:09 π.μ.

Οι γιατροί είχαν υπολογίσει ως μέρα τοκετού τα Χριστούγεννα, αλλά τα δύο κορίτσια έφτασαν αρκετά νωρίς – ίσως για να είναι στο σπίτι για τις γιορτές με τα αδέλφια τους (η Χάτσερ και ο σύζυγος της έχουν ακόμη τρία παιδιά).

Μητέρα και κόρες έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, με την 32χρονη να υπόσχεται να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τον τοκετό στο μέλλον.

Οι αντίστοιχες αναφερθείσες περιπτώσεις παγκοσμίως είναι εξαιρετικά σπάνιες. Το 2019, ένας γιατρός στο Μπαγκλαντές δήλωσε στο BBC ότι μια γυναίκα γέννησε δίδυμα σχεδόν ένα μήνα μετά τη γέννηση ενός πρόωρου μωρού στην άλλη μήτρα της.

Οσο για την Χάτσερ, είχε τρεις προηγούμενες υγιείς εγκυμοσύνες. Αυτή τη φορά, πίστευε ότι ήταν έγκυος μόνο στη μία μήτρα – μέχρι που ένας υπερηχογράφημα ρουτίνας αποκάλυψε ότι υπήρχε μωρό και στη δεύτερη μήτρα της.

Η εγκυμοσύνη της κύλησε ομαλά. Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Ντέιβις, ο οποίος βοήθησε και στους τοκετούς, επεσήμανε ότι κάθε μωρό είχε «αρκετό χώρο για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...