230
Η Κέλσεϊ Χάτσερ τον περασμένο Μάιο: με τον σύζυγό της και το υπερηχογράφημα που δείχνει τα έμβρυα στις δύο μήτρες | Instagram/Kelsey Hatcher/doubleuhatchlings

«Απίστευτο!» Μια γυναίκα στην Αλαμπάμα με δύο μήτρες, είναι έγκυος και στις δύο

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2023, 10:27
Η Κέλσεϊ Χάτσερ τον περασμένο Μάιο: με τον σύζυγό της και το υπερηχογράφημα που δείχνει τα έμβρυα στις δύο μήτρες
|Instagram/Kelsey Hatcher/doubleuhatchlings

«Απίστευτο!» Μια γυναίκα στην Αλαμπάμα με δύο μήτρες, είναι έγκυος και στις δύο

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2023, 10:27

Μια γυναίκα από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ, η οποία έχει δύο μήτρες περιμένει δύο κοριτσάκια, ένα σε κάθε μία. Οι γιατροί λένε ότι η συγκεκριμένη εγκυμοσύνη είναι «απίστευτη» και εξαιρετικά σπάνια.

Η 32χρονη Κέλσεϊ Χάτσερ, ήδη μητέρα τριών παιδιών, γεννήθηκε με μια σπάνια ανωμαλία, που ονομάζεται δίδελφυς, δηλαδή δύο μήτρες. Η ίδια δεν ήξερε καν ότι έχει δύο μήτρες μέχρι την περασμένη άνοιξη, όταν και ανακάλυψε ότι είναι έγκυος και στις δύο. Η ίδια είπε ότι ο σύζυγός της δεν την πίστεψε στην αρχή.

Οπως ανέφερε ο Guardian, περίπου το 0,3% των γυναικών εμφανίζουν αυτήν την ανωμαλία, η οποία σχηματίζεται στο θηλυκό έμβρυο πολύ νωρίς, περίπου στις οκτώ εβδομάδες.

Το εκπληκτικό στην περίπτωση της Χάτσερ είναι ότι και οι δύο μήτρες είχαν ωορρηξία την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνουν οι γιατροί. Και όσο η ίδια περιμένει να υποδεχθεί στον κόσμο τα δύο κοριτσάκια της, οι γιατροί προετοιμάζονται για έναν ιδιαίτερα περίπλοκο και ενδεχομένως επικίνδυνο τοκετό.

Τα παιδιά μπορεί να γεννηθούν με διαφορά ωρών ή και ημερών, καθώς οι δύο μήτρες μπορεί να κάνουν τις συσπάσεις τους η μια ανεξάρτητα από την άλλη. Οι γιατροί της Χάτσερ εξήγησαν επίσης τους κινδύνους καισαρικής τομής σε μια γυναίκα με δύο μήτρες, ειδικότερα ότι δύο τομές μπορεί να επιφέρουν πολύ μεγάλη απώλεια αίματος.

Η Χάτσερ αναμένεται να γεννήσει την ημέρα των Χριστουγέννων και ακόμη οι γιατροί δεν έχουν συμφωνήσει εάν τα παιδιά πρέπει να θεωρούνται δίδυμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...