382
Ο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ χαιρετούν (διαδικτυακά) τους συνέδρους μετά την ομιλία αποδοχής του χρίσματος | Reuters

Ακόμη και το «τραμπικό» Fox News επαίνεσε τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2020, 11:11
Ο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ χαιρετούν (διαδικτυακά) τους συνέδρους μετά την ομιλία αποδοχής του χρίσματος
|Reuters

Ακόμη και το «τραμπικό» Fox News επαίνεσε τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2020, 11:11

Το Fox News, το γνωστό συντηρητικό (και φίλα προσκείμενο στον Τραμπ) τηλεοπτικό δίκτυο σχολίασε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την ομιλία του Τζο Μπάιντεν στο συνέδριο των Δημοκρατικών.

Οι παρουσιαστές του δελτίου ειδήσεων του Fox News έκαναν λόγο για μια «εξαιρετικά αποτελεσματική» ομιλία που προκάλεσε «μεγάλο πρόβλημα» στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Παράλληλα, όπως σχολιάζει η Guardian, «ήταν μία πρώτη ένδειξη για το τι επιφυλάσσει η προεδρική αναμέτρηση μέχρι τον Νοέβριο μεταξύ των δυο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί ευελπιστούσαν πως ο 77χρονος υποψήφιός τους στην ομιλία του θα απέφευγε να χρησιμοποιήσει τόνο ανάλογο με αυτόν του Τραμπ και θα απευθυνόταν στους πολίτες, καθώς ήταν η πρώτη ζωντανή πανεθνική ομιλία, ως πραγματικός ηγέτης.

Ο Μπάιντεν, λοιπόν, ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τη σύζυγό του, με φόντο πυροτεχνήματα και με «χαμόγελο πλατύ όσο η χώρα».

Τότε, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, οι Δημοκρατικοί και όχι μόνο, κατάλαβαν ότι η αποδοχή του χρίσματος ήταν άκρως επιτυχημένη.

«Ο Μπάιντεν δεν φάνηκε στην ομιλία ως ο αδύναμος και ξεμωραμένος πολιτικός που παρουσίαζε ο Τραμπ αλλά κάποιος που μπορεί όντως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», σημείωσε και το Fox News.

Βλέποντας την επιτυχία του Μπάιντεν, ο Τραμπ προσπάθησε να κλέψει λίγη από τη δόξα του, επισκεπτόμενος μία πιτσαρία στο Σκράντον της Πενσυλβανίας (εννοείται χωρίς μάσκα), όπου επιχείρησε να ψήσει πίτσα. Λίγο μετά, ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς χαρακτήρισε τον Μπάιντεν… «κρυφο-σοσιαλιστή»!

Στην ομιλία του ο Δημοκρατικός υποψήφιος κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση Τραμπ για τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού, λέγοντας ότι «ο Τραμπ περιμένει ένα θαύμα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει».

Ο Πενς σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή απάντησε πως «ένα θαύμα πρόκειται να γίνει σύντομα».

Η ευκαιρία για το επιτελείο του Τραμπ να κάνει τη δική της αντεπίθεση, είναι η διαδικασία αποδοχής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων.

Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση ο Τραμπ κατάφερε να ξεσηκώσει αντιδράσεις καθώς επέλεξε να αποδεχθεί το χρίσμα στον Λευκό Οίκο, κάτι που αποτελεί παραβίαση των νόμων που απαιτούν να κρατηθεί η προεκλογική εκστρατεία μακριά από το προεδρικό αξίωμα – και παρότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος εξαιρούνται από το νόμο.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Μπάιντεν φαίνεται να έχει κερδίσει με την ομιλία του ένα ποσοστό των αναποφάσιστων, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την ομιλία και του Ντόναλντ Τραμπ, όταν δηλαδή πλέον οι δύο υποψήφιοι θα ριχτούν 100%, χωρίς άλλες διαδικασίες, στη μάχη για τις εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...