298
Ο Παρκ Γουόν-σουν, δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας από το 2011 | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Νότια Κορέα: Νεκρός βρέθηκε ο δήμαρχος της Σεούλ που αγνοείτο

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 19:00
Ο Παρκ Γουόν-σουν, δήμαρχος της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας από το 2011
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Νότια Κορέα: Νεκρός βρέθηκε ο δήμαρχος της Σεούλ που αγνοείτο

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 19:00

Νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (απόγευμα, ώρα Ελλάδος) ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουόν-σουν τον οποίο η κόρη του δήλωσε ως αγνοούμενο μια μέρα νωρίτερα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας βρήκε το πτώμα του δημάρχου στο βόρεια προάστια της πόλης, σε μια συνοικία όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του.

Ο δήμαρχος της Σεούλ αγνοούταν από την Τετάρτη και οι Αρχές είχαν αρχίσει εντατικές έρευνες εντοπισμού του.

Η κόρη του Παρκ Γουόν-σουν δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της δεν είχε δώσει σημεία ζωής, με την αστυνομία να επικεντρώνει τις έρευνές της στην περιοχή Σούνγκμπουκ της Σεούλ όπου ανιχνεύθηκε για τελευταία φορά το σήμα του κινητού τηλεφώνου του.

Ο Κιμ Τζι-χέονγκ, αξιωματούχος της μητροπολιτικής κυβέρνησης της Σεούλ, επιβεβαίωσε ότι ο δήμαρχος δεν εμφανίστηκε για δουλειά την από την Τετάρτη λόγω απροσδιόριστων λόγων και ακύρωσε όλο το πρόγραμμά του, συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης με αξιωματούχο του Προέδρου στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Σεούλ.

Η αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας καθώς ο Παρκ Γουόν-σουν φέρεται να άφησε ένα μήνυμα που έμοιαζε με διαθήκη.

Ο από το 2011 δήμαρχος της κορεατικής πρωτεύουσας Παρκ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος, επανεξελέγη πέρυσι για τρίτη και τελευταία τετραετία στον δημοτικό θώκο της Σεούλ – ο πρώτος δήμαρχος της πόλης που ψηφίστηκε για τρίτη θητεία.

Μέλος του φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος του προέδρου Μουν Τζάε-ιν, ο Παρκ θεωρείτο πιθανός διάδοχος για τον προεδρικό θώκο για την φιλελεύθερη παράταξη στις εκλογές του 2022.

Ο Παρκ είναι ιδιαιτέρως αγαπητός ως πολιτική παρουσία καθώς υποστήριξε ανοιχτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας στα τέλη του 2016 και του 2017, ζητώντας την απομάκρυνσή της διεφθαρμένης κυβέρνησης των Συντηρητικών του Παρκ Γκουέν-χιέ, ο οποίος απομακρύνθηκε επίσημα από το αξίωμα του τον Μάρτιο του 2017 και σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης για δωροδοκία και άλλες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...