229
Ουρές έξω από κλινική εμβολιασμού στο Σίδνεϊ | REUTERS/Loren Elliott

Αυστραλία: Ρεκόρ κρουσμάτων παρά το διαρκές lockdown

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2021, 12:07
Ουρές έξω από κλινική εμβολιασμού στο Σίδνεϊ
|REUTERS/Loren Elliott

Αυστραλία: Ρεκόρ κρουσμάτων παρά το διαρκές lockdown

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2021, 12:07

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε στην Αυστραλία την Κυριακή, παρόλο που η Νέα Νότια Ουαλία, πολιτεία στην οποία ανήκει το Σίδνεϊ, διανύει την ένατη εβδομάδα σε καθεστώς lockdown.

Σε όλη τη χώρα, καταγράφηκαν 1.323 περιστατικά μόλυνσης, τα περισσότερα από τα οποία, 1.218, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Παρόλα αυτά, οι αρχές προετοιμάζονται για την ελαφρά χαλάρωση των περιορισμών, στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν λήγει το lockdown.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζικλιάν, έχει υποστηρίξει το άνοιγμα της πολιτείας, μόλις επιτευχθεί ποσοστό εμβολιασμού στο 70% του πληθυσμού με ηλικία άνω των 16 ετών.

«Ασχετα με την πορεία των αριθμών, η διπλή δόση εμβολίου σε ποσοστό 70% στη Νέα Νότια Ουαλία, σημαίνει ελευθερία για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε η Μπερετζικλιάν.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η πολιτεία βρίσκεται στο μισό της διαδρομής για την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού που έχει τεθεί.

Στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας που διανύει το έκτο lockdown από την έναρξη της πανδημίας, αναφέρθηκαν σήμερα 92 νέα περιστατικά μόλυνσης. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων τον τελευταίο χρόνο.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Aντριους, δήλωσε ότι το lockdown στην πολιτεία του, το οποίο αναμενόταν να τερματιστεί την Πέμπτη, θα παραταθεί, χωρίς να μπορεί να ξέρει για πόσο χρονικό διάστημα.

«Βλέπουμε πολλά περισσότερα κρούσματα σήμερα, ώστε να μπορούμε να εξετάσουμε σοβαρά το άνοιγμα αργότερα μέσα στην εβδομάδα», εξήγησε ο Αντριους.

Η περιοχή της πρωτεύουσας της Αυστραλίας, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Καμπέρα, ανέφερε 13 κρούσματα μόλυνσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...