1124
Η στόχευση του Μαξίμου προφανής | INTIMEnews

Το Μαξίμου αναγορεύει σε πολιτικό του αντίπαλο τον Μαρινάκη!

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 15:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/05/2018 20:45
Η στόχευση του Μαξίμου προφανής
|INTIMEnews

Το Μαξίμου αναγορεύει σε πολιτικό του αντίπαλο τον Μαρινάκη!

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 15:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/05/2018 20:45

Ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς πλέον, τόσο μέσα από πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου όσο και μέσω νέας ανακοίνωσης που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο εφοπλιστής και διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού αναβαθμίζεται επισήμως σε βασικό πολιτικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται η πλήρης ταύτισή του με τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφορμή αποτέλεσε η τελευταία δήλωση του κ. Μαρινάκη με την οποία απάντησε στη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Είχαν προηγηθεί, στην ίδια γραμμή, και τα σχετικά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου (όπως π.χ. αυτό στο πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών») που καλούσαν μάλιστα με νόημα τον κ. Μαρινάκη «αν του αρέσει η πολιτική», να δοκιμάσει την τύχη του ιδρύοντας το δικό του κόμμα!

efsyn
To πρωτοσέλιδο της Εφ.Συν την Τετάρτη 2 Μαΐου

«Από πότε ένα επιχειρηματίας αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση σαν να είναι ο ίδιος πολιτικό κόμμα; Από πότε διατυπώνει απόψεις με τέτοιον τρόπο για το πού θέλει να πάει τη χώρα η κυβέρνηση; Από ποια θέση την κρίνει αν έχει ή δεν έχει πολιτικό λόγο; Και από πότε την επικρίνει επειδή ενδεχομένως θέλει να ξανακερδίσει την κυβερνητική εξουσία;» είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θέτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία (όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) κάνει λόγο για πλήρη ταύτιση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

H στόχευση προφανής, καθώς μέσα από αυτή την επικοινωνιακή επίθεση εναντίον ενός ευάλωτου σε κριτική (λόγω, κυρίως, των δικαστικών περιπετειών του) επιχειρηματία, η κυβέρνηση Τσίπρα βρήκε το νέο πεδίο στο οποίο θα αντιπαρατεθεί πολιτικά, χωρίς όμως να απαντά επί της ουσίας όσων αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μαρινάκης: ότι δηλαδή αποτελούσε συχνό και σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως π.χ. στο θέμα της στήριξης της υποψηφιότητας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής) στενό συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, από το Μαξίμου επιδιώκεται, εξίσου στοχευμένα, η πλήρης ταύτιση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της κουμπαριάς του επιχειρηματία με την Ντόρα Μπακογιάννη, με την προσδοκία ότι η προσωποποίηση της σχέσης αυτής θα λειτουργήσει βλαπτικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνεται ότι, κατά τους γνωρίζοντες τα ενδότερα του κόμματος αλλά και της οικογένειας Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ κάθε άλλο παρά διατηρεί με τον εν λόγω επιχειρηματία τους δεσμούς «πλήρους ταύτισης» που του προσάπτει το Μαξίμου…

Με την ανακοίνωση της Τετάρτης, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού πήγε και ένα βήμα παραπέρα, αναγορεύοντας τον κ. Μαρινάκη σε «πολιτικό καθοδηγητή» της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της, αντικαθιστώντας ταυτοχρόνως το απαράδεκτο σε κράτος Δικαίου χαρακτηρισμό «ναρκέμπορας» του προηγούμενου κυβερνητικού non paper, με το πιο προσεκτικό «διωκόμενος για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματίας».

Επιμένοντας στο γνωστό μοτίβο του ανένδοτου αγώνα κατά της διαπλοκής, ο συντάκτης της νέας κυβερνητικής ανακοίνωσης  (πιθανώς ο ίδιος την ταυτότητα του οποίου ζήτησε να μάθει ο κ. Μαρινάκης με το επίμαχο τηλεφώνημα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου), καταγγέλλει ότι «λίγο πριν το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η Νέα Δημοκρατία, στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος, επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών».

«Στόχος του μαύρου μετώπου», υποστηρίζει, «είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού».

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την τελευταία δήλωση του κ. Μαρινάκη, το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζει τον εφοπλιστή «ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου» και «νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη».

«Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους Δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση, αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία» σημειώνεται στην ανακοίνωση (με τους συντάκτες της να επιλέγουν μία σαφώς πιο προσεκτική διατύπωση στους χαρακτηρισμούς για τον κ. Μαρινάκη), που καταλήγει:

«Το να επικαλείται πάντως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο κ. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους Δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό. Σε κάθε περίπτωση, τους καλωσορίζουμε στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού».

ΝΔ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Σε οξύ τόνο ήρθε η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σε όσα αναφέρει η ανακοίνωση από το Μαξίμου.

«Στην απόγνωσή τους που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν, οι απερχόμενοι ένοικοι του Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκδίδουν πια ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των offshore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που «ακόμη και Ενώσεις Δικαστών καταγγέλλουν πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης».

«Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς», προσθέτει η Πειραιώς και ειδικά για το θέμα Μαρινάκη προκαλεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό «να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν». Αντίστοιχα, συμπληρώνει, «και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του».

Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης τέλος, η ΝΔ επιφυλάσσει και μία απάντηση για τα περί «μαύρου μετώπου» στα οποία αναφέρεται το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Μόνον οίκτο προκαλούν τα περί ‘μαύρου μετώπου’ και τα μαθήματα Δημοκρατίας από αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου. Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες. Και από αυτό δε θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει».

Ανταπάντηση Μαξίμου: Τα ίδια λέγατε και για τη συνάντηση με τον Ψυχάρη

Ανταπατώντας το πρωθυπουργικό γραφείο επικαλείται για μία ακόμη φορά τα σκάνδαλα στα οποία, όπως επιμένει να καταγγέλλει, εμπλέκεται η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ειδικά για τη συνάντηση του κ. Μαρινάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζει με νόημα ότι αντίστοιχα ερωτήματα έθετε η ΝΔ και για την περιβόητη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη.

«Κατανοούμε βέβαια τη σπουδή τους να θεωρούν τη συνάντηση με τον κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη και πλέον διωκόμενο επιχειρηματία σχεδόν ποινικό αδίκημα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως σημασία δεν έχει εάν ο Πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει ο κ. Μητσοτάκης», σχολιάζει το Μαξίμου και καταλήγει:

«Εάν επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ να μάθει το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση, είναι πολύ εύκολο. Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του». Παραγνωρίζοντας βέβαια ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...