878
| INTIMENEWS/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Για το τρακτέρ του μπαμπά του…

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2016, 12:27

Για το τρακτέρ του μπαμπά του…

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2016, 12:27

Τι είναι άραγε το πιο σοκαριστικό σε αυτή την τρομακτική ιστορία στη Γέφυρα της Χαλκηδόνας, δύο βήματα από τη Θεσσαλονίκη; Το άγριο έγκλημα με θύμα έναν 14χρονο; Ο θύτης, ένας συνομήλικος του θύματος; Ή μήπως η αφορμή του, μια αντιπαράθεση για τα τρακτέρ του μπαμπά τους; Ενα χωριό που πέφτει ξανά «από τα σύννεφα», μια κλειστή κοινωνία σε σοκ από τον άγριο αιματοκύλισμα και τον φόνο ενός εφήβου από τα χέρια ενός άλλου, που όπως λέει βίωνε συχνά τη χλεύη των συμμαθητών του επειδή είναι ευτραφής και ξέσπασε.

Πώς μπορείς να μεγαλώσεις τα παιδιά σου; Πώς μπορείς τώρα να θρηνήσεις τον αδικοχαμένο γιο σου; Και πώς θα ζήσει τώρα αυτό το παιδί, ο θύτης, με το βάρος ενός τέτοιου φόνου στην πλάτη του; Ερωτήματα ενηλίκων για ένα έγκλημα στον σκληρό κόσμο των εφήβων…

Με βάση το πρόγραμμα τέτοιων υποθέσεων, ο 14χρονος που ομολόγησε τον φόνο οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης. Μετά και τα ίχνη-αποτυπώματα που άφησε τόσο στο κουζινομάχαιρο που χρησιμοποίησε, όσο και στον τόπο του εγκλήματος, ο νεαρός παραδέχθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που τον ανέκριναν την πράξη του.

Υστερα από την ομολογία του 14χρονου, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Χριστίνα Καπαμά, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αφότου απαγγέλθηκε η κατηγορία ο ίδιος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Ελαβε προθεσμία ώστε να λογοδοτήσει ενώπιόν της το πρωί της Τρίτης.

 

Ck1XGL3UoAARcag
Στιγμιότυπο κατά την προσαγωγή του νεαρού δράστη στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο θύτης στην Αστυνομία οι δύο τους επέστρεφαν από συναυλία στο αναψυκτήριο της περιοχής, όταν το θύμα, o μικρός Τάσος, άρχισε να συγκρίνει τα τρακτέρ των δύο οικογενειών – τότε κατηγόρησε τον πατέρα του δράστη, λέγοντας πως «δεν είναι ικανός να πάρει κάτι καλύτερο». Ο 14χρονος δράστης, που δεχόταν – όπως υποστήριξε – συχνά τα υποτιμητικά πειράγματα άλλων παιδιών, πήγε στο σπίτι, άρπαξε το μαχαίρι και προχώρησε στην αποτρόπαιη πράξη του, καταφέρνοντας στο θύμα δύο χτυπήματα στον λαιμό.

«Με φώναζαν χοντρό και “γκαγκά”» είπε ο 14χρονος δράστης στους έκπληκτους αστυνομικούς, όταν πια είχε παραδεχθεί ότι σκότωσε τον φίλο του. Τα παιδιά του χωριού, όπως είπε στους αστυνομικούς, τον κορόιδευαν καθημερινά γιατί ήταν λίγο ευτραφής και δεν μπορούσε να τρέξει γρήγορα, ενώ τον σχολίαζαν αρνητικά επειδή μιλούσε αργά. Το ξέσπασμα, ήρθε όταν το βράδυ του Σαββάτου, ξεκίνησε μία ακόμη αντιδικία με τον 14χρονο Τάσο, για το ποια οικογένεια είχε καλύτερο σπίτι, αυτοκίνητο, ποδήλατο και τρακτέρ…

Οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω στο μαχαίρι δακτυλικά τα αποτυπώματα του δράστη και έχουν στην κατοχή τους βίντεο από κάμερα ασφαλείας με τις τελευταίες κινήσεις του άτυχου μαθητή λίγο προτού βρει τραγικό θάνατο.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης επέστρεφε προς το σπίτι του μαζί με τον άτυχο 14χρονο από τη διασκέδασή τους το βράδυ του Σαββάτου. Κατά πληροφορίες ο νεαρός, ο οποίος αρχικά κρατήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το θύμα. Γι’ αυτό οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων ερεύνησαν εάν τα δύο παιδιά είχαν κατά το παρελθόν κάποια προηγούμενα και εάν ο δράστης απασχόλησε ποτέ την εκπαιδευτική κοινότητα της Γέφυρας. Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται η θεσσαλονικώτικη ιστοσελίδα thestival.gr, τα δύο παιδιά ήταν φίλοι μεταξύ τους και στο παρελθόν δεν είχαν δώσει ποτέ δικαιώματα καθώς δεν έμπλεκαν ποτέ σε φασαρίες.

153441 (1)
Το θύμα, ο μικρός Τάσος σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα (INTIMENEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

«Αυτό το πράγμα που έχει γίνει στο χωριό δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας», είπε ένας από τους φίλους της οικογένειας του 14χρονου θύματος.

Η μακάβρια αυτή υπόθεση έχει στοιχεία αρχαίας τραγωδίας. Η σορός του 14χρονου Τάσου εντοπίστηκε από τον πατέρα του δράστη και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, σε αγροτική έκταση, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού Γέφυρα, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, σε σημείο που δεν φαινόταν εύκολα από τον δρόμο, το πρωί της Κυριακής, μετά από ώρες ερευνών.

Στο σημείο εντοπίστηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς και πληθώρα άλλων στοιχείων. Βάσει των στοιχείων αυτών υπήρξε ταυτοποίηση του ανήλικου δράστη, κι έτσι κλήθηκε για ανάκριση στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο φίλος και συμμαθητής του 14χρονου παραδέχθηκε την πράξη του και σύμφωνα με τις πληροφορίες επικαλέστηκε ασήμαντη αφορμή που οδήγησε στον φόνο.

Ο άτυχος 14χρονος δεν επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι του μετά από βραδινή διασκέδαση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, χώρισε με την παρέα του γύρω στις 23:45 για να επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά από τότε τα ίχνη του χάθηκαν. Οι γονείς του νωρίς το πρωί της Κυριακής δήλωσαν την εξαφάνισή του στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου και έκτοτε ξεκίνησαν εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του.

Μιλώντας στο in.gr, η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, που έφτασε μαζί με συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Β. Ελλάδος στο σημείο όπου τελικά βρέθηκε το πτώμα του 14χρονου, έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια. Ανέφερε ότι το θύμα δέχτηκε δύο μαχαιριές στον λαιμό, εκ των οποίων η μία αποδείχθηκε και η θανατηφόρα. Είπε, επίσης, ότι το αγόρι έφερε αφενός αμυντικά τραύματα στα χέρια του καθώς προσπάθησε να αντισταθεί, αφετέρου νωπές μελανιές στα πόδια του.

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στον 14χρονο τόσο το κινητό του τηλέφωνο, όσο και τα χρήματά του.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν».

«Εχουμε πέσει από τα σύννεφα» είπε ο κ. Ευσταθιάδης.

ΥΓ. Το σοκ είναι τέτοιο που ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη Δευτέρα μέσω twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...