781
|

Η Οπερα του Παρισιού μετατρέπει ένα θεωρείο της σε Airbnb για μία βραδιά

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 10:15

Η Οπερα του Παρισιού μετατρέπει ένα θεωρείο της σε Airbnb για μία βραδιά

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2023, 10:15

Η Airbnb και η Εθνική Οπερα του Παρισιού συνεργάζονται για να μετατρέψουν ένα από τα θεωρεία του Παλέ Γκαρνιέ, το «Loge d’Ηonneur», σε πολυτελές υπνοδωμάτιο, σε μια διαμονή εμπνευσμένη από το «Φάντασμα της Οπερας», σύμφωνα με το Smithsonian Magazine.

Ετσι, οι θαυμαστές της Οπερας μπορούν –αν είναι γρήγοροι και τυχεροί– να περάσουν τη νύχτα στον εξώστη 37 του Παλέ Γκαρνιέ, όπως ονομάζεται το κτίριο της όπερας που ενέπνευσε το αγαπημένο μιούζικαλ και μυθιστόρημα. Και όλα αυτά στην πιο συμφέρουσα τιμή, καθώς οι δύο τυχεροί επισκέπτες που θα προλάβουν να «κλείσουν» την προσφορά της Airbnb θα μείνουν εκεί έναντι μόλις 37 ευρώ, που είναι και το νούμερο του θεωρείου.

Το θεωρείο του Παλέ Γκαρνιέ «Loge d’Ηonneur» μετατρέπεται σε πολυτελές υπνοδωμάτιο, για μια διαμονή εμπνευσμένη από το «Φάντασμα της Οπερας» (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Η κράτηση για μια διανυκτέρευση στο «Loge d’Ηonneur» μπορεί να γίνει μόνο διαδικτυακά και η πλατφόρμα ανοίγει στις 12 το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου. Οποιος κερδίσει την πολυπόθητη θέση θα περάσει στις 16 Ιουλίου 2023 μια ολόκληρη νύχτα με θέα την περίβλεπτη σκηνή της λυρικής σκηνής που ενέπνευσε το «Φάντασμα της Οπερας».

Η διαμονή περιλαμβάνει ακόμη ένα ατομικό μάθημα μπαλέτου από έναν από τους χορευτές της Οπερας, μια ιδιωτική συναυλία από καλλιτέχνες της ακαδημίας της Οπερας, δείπνο στην αίθουσα προβών δίπλα στη σκηνή, ξενάγηση στα ιδιαίτερα στούντιο χορού, αλλά και στα αθέατα στο ευρύ κοινό σημεία του, όπως τα αρχεία του κτιρίου και η υπόγεια λίμνη, η οποία υπήρξε εξάλλου και η έμπνευση για το μυθιστόρημα του Γκαστόν Λερού και το μιούζικαλ του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ.

H μακροβιότερη παράσταση στο Μπρόντγουεϊ 

Το «Φάντασμα της Οπερας» είναι η μακροβιότερη παράσταση του Μπρόντγουεϊ, από το 2006. Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή, όπως και πολλές άλλες παραγωγές καλλιτεχνικών θεαμάτων παντός είδους σε όλον τον κόσμο, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μειωμένες πωλήσεις εισιτηρίων, αλλά και τον πληθωρισμό. Αυτή την άνοιξη, μετά από 35 χρόνια, το ρεκόρ του θρυλικού μιούζικαλ σε μουσική του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ θα τερματιστεί, αφού η παραγωγή «κατεβαίνει».

Μια παλιά έκδοση του βιβλίου του Γκαστόν Λερού «Το Φάντασμα της Οπερας», που θα διατίθεται για τους δύο τυχερούς επισκέπτες του «Loge d’Ηonneur» (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Οι διοργανωτές είχαν αρχικά προγραμματίσει την τελευταία παράσταση για τον Φεβρουάριο, ωστόσο οι παραγωγοί του μιούζικαλ αποφάσισαν να παρατείνουν την προβολή μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, λόγω της αύξησης των πωλήσεων των εισιτηρίων μετά την ανακοίνωση. «Κατά το μεγαλύτερο διάστημα του περασμένου έτους χάναμε χρήματα κάθε εβδομάδα» είχε δηλώσει ο παραγωγός Κάμερον Μάκιντος στον Μίχαελ Πόλσον των New York Times τον περασμένο Νοέμβριο. «Ερχεται ένα σημείο που το κοινό θεωρεί δεδομένο ότι η παράσταση θα τρέχει για πάντα».

Η διαμονή δύο τυχερών θαυμαστών της παρισινής όπερας στο Παλέ Γκαρνιέ είναι μέρος των προσπαθειών της Airbnb να αναζωογονήσει τον πολιτιστικό τουρισμό στην Ευρώπη. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέρη τα οποία ο κόσμος γνωρίζει και θαυμάζει αλλά δεν είχε διανοηθεί ποτέ ως τόπους διαμονής, προσφέρονται προς διανυκτέρευση. Η Airbnb είχε διαφημίσει στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, διαμονή στο Μουλέν Ρουζ και στο πατρικό του Τζορτζ Χάρισον.

Το… αναβαθμισμένο σε υπνοδωμάτιο θεωρείο φωτογραφημένο από τη σκηνή της Εθνικής Οπερας του Παρισιού (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Τους καλεσμένους θα υποδεχθεί η Βερονίκ Λερού, δισέγγονη του συγγραφέα του πρωτότυπου μυθιστορήματος. Ο Λερού, ο οποίος δημοσίευσε αρχικά την ιστορία με τη μορφή τόμων σε εφημερίδες στα τέλη του 1910, άντλησε έμπνευση από πραγματικά γεγονότα και θρύλους γύρω από το Παλέ Γκαρνιέ. Για παράδειγμα, η υπόγεια λίμνη στη φωλιά του φαντάσματος βασίζεται σε ένα πραγματικό σώμα νερού που υπάρχει κάτω από το Παλέ Γκαρνιέ, όπου οι πυροσβέστες στο Παρίσι εξασκούνται στο κολύμπι χωρίς φώτα, σύμφωνα με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Λος Aντζελες.

Εν μέρει, το μυθιστόρημα του Λερού είναι εμπνευσμένο από ιστορικά γεγονότα σχετιζόμενα με την Οπερα του Παρισιού τον 19ο αιώνα, καθώς και από μια φανταστική ιστορία για τη χρήση του σκελετού μιας πρώην μαθήτριας μπαλέτου στην όπερα Der Freischutz του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ, το 1841.

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί πολλές φορές με επιτυχία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, με πιο αξιόλογες μεταφορές του την ταινία του 1925 με τον Λον Τσάνεϊ και το μιούζικαλ του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ, το 1986.

Από τότε, περισσότεροι από 145 εκατ. θεατές σε όλον τον κόσμο το έχουν παρακολουθήσει. Εχει κερδίσει επίσης πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων επτά βραβείων Tony. «Η κλασική ιστορία του προπάππου μου έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια» λέει η Βερονίκ Λερού. «Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να τον τιμήσουμε και να καλωσορίσουμε τους φανς του μιούζικαλ στο διάσημο σκηνικό του πολυαγαπημένου μυθιστορήματος, για μια διαμονή που τη ζει κάποιος για μία και μοναδική φορά στη ζωή του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...